Az abádszalóki hős Creative Commons License 2008.10.09 0 0 1774
Hogy képesvagyok-e, lásd az előző hozzászólás végét.

Sokat elárul rólad, hogy nagy betűvel írod a kutya szót.

" "csak egy kutya"Te is ebben az országban csak egy ember vagy"

Ezt az "érvet" már akkor is kissé zavarosnak találtam, amikor először említetted. A kutya csak egy kutya. Egy háziállat, van belőle pár százmillió ebben az országban. Az ember meg "csak" ember. Te is az vagy, meg a szüleid is (stb.). És? Ebből min is kellene elgondolkodnom? Hogy embergyűlölő vagy, az rám nem tartozik.

"Ha én az állatomat megütöm akkor az az állat tudja,hogy azt én tettem és miattam fáj neki..Ha én nem adok vacsorát az állatomnak azt szintén tudja,hogy én nem etettem meg..."

Mindjárt elbőgöm magam. Igen, az állat tudja, hogy "miattad" szenved, és azt is tudja, hogy rossz fát tett a tűzre, ha bünteted, ezért kell következetesen nevelni az állatot. Ez megint más téma. De egy hetekig éhező kutya nem "haragszik" a gazdájára, akit két hétben egyszer lát, legfeljebb nem érti, miért nem ehet, miért nem mehet el onnan, ahová ki van kötve.

"na mindegy te nemhiszem,hogy tartassz állatot."

Szerintem régebb óta foglalkozom állatokkal nálad, egész pontosan hatéves korom óta (most vagyok harminc). Igaz, kicsit értékesebbekkel és ritkábbakkal, mint egy kutya.

"És akármennyire is nem értessz egyett a börtönbüntetéssel,ez az ember megérdemli,hiszen a Kutya alapvető szükségleteiről nem gondoskodott!"

Remekül summázza a zavaros, logikát nélkülöző állatvédői hozzáállást, amit és ahogy írsz. A börtönbüntetésre egyetlen magyarázatot hozol fel: az ember nem gondoskodott, a Kutya, sőt, KUTYA szükségleteiről. Eszedbe sem jut, hogy másnak a kutya nem Kutya, csak egy kutya. Hogy te elvakultan imádod őket, az a te bajod.
Előzmény: Katka.. (1772)