Ezek szerint te egy érett gondolkodású nő vagy, aki képes uralkodni az indulatain. Nem mondtam, hogy nincs ilyen. :-)
"Érdekes megjegyzés mellékesen, hogy igen ritka (nem azt mondtam, hogy példa nélküli, mielőtt valaki belekötne! csak igen ritka), hogy nő követne el kegyetlen bűntetteket, akár ember, akár állatkínzást."
Honnan veszed, hogy ez ritka? Pillants egyszer bele a rendőrségi statisztikákba.
"Így hát, ha Te az empátiát "ösztönvezérelt, érzelmi alapú kirohanások"-nak nevezed..."
Nem az empátiát neveztem annak, hanem a "túlérzékeny" empatikus készséggel rendelkező emberek felháborodását jelentéktelen dolgokon is. Avagy egy kissé jelentős dolog jelentőségének felnagyítását, csak mert stimulálta az anyai ösztöneinket.
Én is bele tudom érezni magam egy ilyen kutya helyzetébe, csak minek tegyem? Annyi mindenbe beleérezhetném magam, amit a hírekben olvasok, hogy sokszoros beleőrülésre adna lehetőséget. Ezért igyekszem csak a jelentőségteljes, valóban értékpusztító, megrázó dolgokkal törődni. Egy kutya elhanyagolása számomra nem az.