Szia!
Te kezdted el boncolgatni, nem én. Amúgy osztrák szomszédom tudta miről van szó, megkérdeztem tőle, a többes számot nem igen használják, valamit magyarázott, hogy elméletileg lehetséges, de tényleg nemigen haszálják. Amúgy meg szerintem, de csak szerintem nem mindegy, hogy mit írnak az Akadémiai szótárba, most ezt leszámítva. Ugyanis a legtöbb Origo-s nyelvvizsgázó szótárként főleg azt forgatja az egynyelvűek mellett, gondolom.
Bundeskanzlerin Angela Merkel betonte: „Wenn wir in einer Welt mit anderen Ländern zusammen leben, arbeiten und gestalten wollen, dann haben wir die Aufgabe, uns besser kennen zu lernen. Genau dieser Aufgabe fühlen sich die Goethe-Institute verpflichtet.“
Pontosan ezt a feladatot vállalták magukra a Goethe-Intézetek.
Ezt esküszöm az életemre, hogy ezt a magyar mondatot nem én találtam ki. Csak a Goethe honlapjának archívumában már nem szerepel, csak németül.
http://www.goethe.de/prs/prm/de3671480.htm
Amúgy a te verziód nagyon jól sikerült, talán túl jól. Elismerésem.
Exakt zur Erfüllung dieser Aufgabe hat sich das Deutsche Archäologische Institut bereit erklärt.
Sejtek benne egy hibát, de most nincs kedvem utánanézni. De tényleg jó.
Ezzel csak azt akartam volna megmutatni, hogy a másikat mindig könnyebb kritizálni, elvégre ez a fórum nyelvvizsga címen szerepel, és arról kellene beszélni inkább. És már eléggé untam, hogy állandóan kimujálsz minden szavam miatt. Mert más a javítás, és más a kritizálás. Az auftauchen-es tévedésemet elismerem, feltétlen ki kellett javítani. De azért mindenbe nem kellene belekötni. Persze leírhatod a véleményed, azért van az internet, szabad véleménynyílvánítás, én se törlöm a rossz kommenteket a videóim mellett a youtube-n, mert nem lenne szolidáris, de ez az utolsót túlzásnak vettem.
Nos, remélem ezért nem haragszol. Minden jót mindenkinek!!! :P