vrobee Creative Commons License 2008.10.06 0 0 65
Nézd, én az elmúlt öt évben elég sok időt töltöttem Debrecenben, és részben hasonlóak a tapasztalataim.
A sokat szidott mocskosbékávé után a helyi közlekedés kettős érzéseket keltett bennem. A járművek külső-belső rendjére pl. nem nagyon volt panaszom, de megrökönyödtem azon, ahogy a HV-nál a szolgáltatást értelmezik. Járatok rendszeresen elmentek korábban, késtek vagy kimaradtak - a legdurvább, amikor az első _két_ hajnali busz nem jött... - a sofőrök sokszor mogorvák voltak (tisztességes kérdésre se tudtak emberi hangnemben válaszolni). Ellenőrrel konfliktusba kerültem, pedig igyekszem becsületesen kifizetni a viteldíjat stb.
A DKV egy árnyalatnyival jobb volt. De ott az általános felfogást bemutató mélypont a villamospótlás volt. Gyakorlatilag előzetes meghirdetés nélkül, megállóban egy darab tájékoztatócetli nélkül. (Akkor indultam el gyalog, amikor átfordult a számláló). Egy db. negyedóránként járó szólóbusszal próbálták megoldani a pótlást. Sikerrel, mert a nép az inkább gyalog vonult. Mindeközben Bp-n a profin levezényelt metrópótlás zajlott, hát ég és föld volt a kettő...

Előzmény: kovi-027 (64)