Hazajöttem, megnéztem. .-)) Az osztályzatom (1-5) hármas vagy háromnegyed. Az előző résznél lényegesen jobb volt, az elsőnél kicsit. Mindenesetre már megközelítette az elvárt színvonalat. Ez az epizód nem esett szét, volt koncepciója, és első pillantásra jó ötlet a magányomzó bevetése, aminek alapvetően három oka van. Csakhogy az elsővel elkéstek, a másik vagy veszélyes vagy felesleges, a harmadik tovább gyengíti azt a szálat, amit éppen erősíteni akarnak vele. Önmagában nézve a részt, az optimizmuson kerekedett felül, mivel végre felfedeztem azt az igényességet, amit nagyjából 5-6 epizód óta hiányolok, végre azt látom, hogy felfogták, valamit ki kell találni az újakkal kapcsolatban Azonban a spoilerek, az új ship-ötlet, ami már tényleg észveszejtően röhejes, és a következő rész promója a pesszimizmusomat erősíti. Ha nem lesz valami csavar a storyline-ban, akkor azt hiszem, hogy hosszú időre búcsút mondhatunk a színvonalnak. Akkor sem történik helyrehozhatatlan, viszont az azt mutatja, hogy új koncepció mellett kötelezték el magukat, és akkor már csak idő kérdése, hogy mikor rontják el végleg.
És hogy miért késő és nem szerencsés a magánnyomozó szerepeltetése.
SPOILER!!!!!!
A magánnyomozó funkciója, hogy végre érdekessé tegyék az újakat, hogy pótolja Wilsont egy darabig, és hogy megágyazzon a Huddynak. Az elsőben az a jó, hogy végre észrevették, hogy gond van az új teammel, a gond viszont az, hogy elkéstek, ezt a negyedik évad közepén kellett volna meglépni. Most már minden új infó erőltetett, mert nem alakult ki a szereplők közötti viszonyulás, nincsenek interreakciók - főleg House és a team között - és már nem is alakulhatnak ki. Eddig magam sem hittem volna, hogy ez a helyzet, de az, amit 13-ska és Taub köré kerítettek, egyáltalán nem tette őket érdekesebbé. Ez a vonat elment, a Lucas-szál ebből a szempontból csak tűzoltási kísérlet. Előbb kellett volna gondolkozni.
A második ponttal az a gond, hogy elég nehéz elképzelni, hogy House olyan viszonyba keveredjen néhány hét alatt ezzel a fickóval, mint Wilsonnal, beengedje az életébe, együtt ücsörögjön vele a kanapén. Illetve lehetséges, de akkor a karakternek maradnia kellene, mint Wilson "vetélytársának". Ahhoz viszont nem egy igazán érdekes karakter, (maga aszínész sem igazán átütő jelenség, legalábbis eddig- más szerepben nem láttam, szóval lehet, hogy csak itt nem jön át a képernyőn), és nem is maradhat, mivel eredendően vendégszereplőnek szánják.
A Cuddy-Lucas flört pedig nagy öngól. Éppen azért, ami miatt nagyon jó volt, jelesen, hogy bemutatja, milyen tud lenni Cuddy, ha nőként és nem őrmesterként viselkedik, hogy milyennek kellene lennie ennek a karakternek. Végre nem az a szánalmas, mindenki célpontja, kényszeresen irányítani vágyó vénkisasszony volt, amivé ezt az eredendően izgalmas és remek figurát a harmadik évad végén tették, hanem egy erős, de mégis nőies Cuddyt láttunk, aki jé, tud nőként viselkedni. :-)) Csakhogy ez azt támasztja alá, amit régóta ismételgetek: Cuddynak egy olyan férfi kell, akinél nem érzi úgy, hogy irányítania kell, tehát nem lehet az alkalmazottja, nem lehet House, mert vele szemben csak főnökként tud megnyilvánulni. Ezért House nem tud rá NŐKÉNT tekinteni, legfeljebb csak egy betörendő numeraként, akit a betörés után tovább lehet alázni. Viszont egy olyan férfi társaságában, aki nem a beosztottja, Cuddy valódi nő tud lenni. Nyilván Lucas-szal féltékenységet akarnak generálni, az a cél, hogy ez késztesse House-t reakcióra, de botor módon inkább azt mutatták be, hogy miért nem hiteles a House-Cuddy kapcsolat, és miért lenne az a Cuddy-Lucas liason.
Már írtam, hogy nem tudnak normális kapcsolatot írni, és ha írnak is - Stacy-House (eddig még mindig ez volt a legelfogadhatóbb), Lucas-Cuddy - azt eleve halálra is ítélik. :-)))
SPOILER END