Cirfandlia Creative Commons License 2008.10.03 0 0 4832
Hagyom...?? Hát nálunk a megfelelő eszközök nélküli garázsborászatban eléggé nehéz belenyúlni az erjedésbe.... hűteni nem tudom (2006ban pl. elmaradt a tél így sokan az időjárás hűtő hatását sem tudták kihasználni, le is forrt pár édesnek szánt bor :) ) a kén nem állítja meg; azt pedig nem akarom követni, hogy kevésbé alkoholtűrő fajélesztővel beoltom, és K-Szorbáttal megfojtom hogy édes maradjon...
Kiforr ami kiforr, jó lenne ha maradna; 2006ban is szerettem volna mert kicsit sok volt a sav mellé a töppedés és az évjárat miatt, de nem állt le ....
Most 2vel magasabb mustfokról indulunk hátha.

Tényleg szeretném ha olyan valami lenne mint a 2002es ott pedig kiforrt 15 fölé az alkohol de a 10es savval olyan pariban volt; sőt van mert:
Nemrégiben volt a házassági évfordulónk és arra az egyik utolsó ilyen 2002es Cirfandlit bontottam, amit 3 nappal a lagzi előtt szedtünk. 6 éves a bor, házilag lepalackozva, csak derítve volt, és mégis olyan élményt jelentett, hogy elérzékenyültem ! (:) no jó kis elfogultság, de) Tiszta, tükrös, minimális borkőkiválással; ananászos, trópusias érett illatok, meglepő frissesség - több 1-2 éves bornak becsületére válna- kilométer hosszú íz érett és élő savakkal egyben tartva. (hiába no a 40es extrakt, az 15ös alk. a 10es sav annyira összetartja, hogy képtelen voltam elrontani :) és az idő sem fog rajta)
Előzmény: BZoltan (4828)