Törölt nick Creative Commons License 2008.10.01 0 0 229

köszi, azt szeretném még kérdezni, hogy mi volt akkor a szóbeli ÖSD-n, ha nem tudtál egy szót, vagy éppen nem ugrott be?

Átugrod, vagy hagynak kicsit gondolkodni, vagy pontlevonás jár?

Nem mintha hülye lennék, de már vagy 3 hónapja nem vettem kezembe a füzeteimet, és lehet, hogy hülyén hangzik, de mintha nem tudnék semmit. De aztán rájövök, hogy tudom, csak nem használom olyan gyakran az összes kifejezést, szót, írásnál viszont minden sima ügy. Meg igy az angol is kissé bekever. :(

Szóval, az nem nagy gáz, ha 3 hónap után ismételned kell? Mert a rokonom azt mondta, tudod, ő a nyelvtanár, hogy  nem felejti el a szavakat. Pff...

kicsit mesélj, légyszi, hogy hogyan készültél a vizsgára, mármint ha van időd és kedved hozzá, erről úgyse esett még szó ebben a fórumban, mert mostanában elég görcsösen tanulok, és ez leblokkol, na igen, egyedül tanulni nem a legkönnyebb, főleg ha itt van 3 német szomszéd, aztán nem igen vannak segítségedre a szóbeli vizsgán, ingyen tanítottam eddig 1 csajt, meg 2 gyereket, de olyan kezdők, hogy felsőfokon nemigen lehet velük eltársalogni. Csak azért vállaltam el ingyen, mert kivételesen jó vagyok nyelvtanban. Siralmas volt, csak nyögörögtek.

Itt 1200, meg 1500 forintokért adnak órákat magántanárok, főiskolások, elég nagy kár, hogy így le akarják húzni a diákokat. Nem vagyok se szent, se Robin Hood, de én amiért tanítok, nem igen kértem pénzt. Kivéve az informatika. Azonban itt találtam egy srácot, aki 700 tanítana svédet. Ő is hangsúlyozta, hogy a svéd "magántanárok" 3000 Forintos órabérrel tanítanak, holott a tudásuk nem éri el még az ő szintjét se, úgyhogy szerintem értékelni kellene az ilyen embereket, ráadásul Origón rakta le a svéd felsőfokút.

Majd valahogy megkeresem Frouwe honlapját a googleban, azt mondta, mert beszéltem vele msn-en, hogy vannak a fórúmban skype-sok. Megpróbálom, mert tényleg bunkó ez a müncheni. Csak azt mondja, ami neki fontos, a másikat nem hagyja szóhoz jutni, akárhányszor elkezdek hosszú, igényes mondatokat mondani, mindig közbevág. Amúgy jó barátságban vagyunk, de lehet, hogy nincs türelme hozzá.

VALAKI NEM TUDNA ADNI EGY CHAT CÍMET, AHOL LEHETNE NÉMETÜL BESZÉLGETNI FIATALOKKAL????     -hát nem igaz, komolyan.-

mert magyar oldal van. www.extra.hu

Jó lenne, ha Frouwe kicsit hozzászólna :) :) :)