Iván Gábor Creative Commons License 2008.10.01 0 0 181
Etikátlan a Világi Figyelő hírközlési módszere
IGe - 2008.10.01 11:15

Az Egely-kerék még mindig téma címmel tett a Világi Figyelő újság közzé egy hírt olyan módon, ami a téma szempontjából lényegi elemeket elhallgat és klikkérdekeket véd

Az Egely-kerék még mindig téma című, Világi Figyelő újság cikke a Budapesti Szkeptikus Társaság egyik rendezvényére hívja fel a figyelmet, amely ATV-n az X-Aknák című szkeptikus műsor, főként az Egely-kerekével szóló két epizód kapcsán szervezett vitaestet. A kiírás szerint a műsorban elkövetett hibáikat kívánják elemezni és feltárni. Az adott hírrel kapcsolatosan a nevem és a munkásságom meg nem említése több mint etikátlan és ezért a következő nyit levelet juttattam el az adott lap főszerkesztőjéhez, Sípos Péterhez:

Tisztelt ViFi, Tisztelt Sípos Péter!

Az adott hírből a nevemet és a munkásságomat, írásaimat kihagyni (csak egy eldugott mögöttes helyen egy linkkel megemlíteni) több mint etikátlan és a tudományos módszertanba ütköző cselekedet. Az Egely kerékkel kapcsolatos minden dolog mögött nagyon lényegesen ott voltam. Vassy eleve tőlem kapta az alap adatokat és leírást. Az X-Aktákba szóló vitánál én voltam az első meghívott, majd lemondott vendég Egely vitafeleként. Sőt a wikipédia Egelyről és a Szkeptikus Társaságról szóló szócikkeit is én indítottam és jelentősen szerkesztettem.

Akit érdekel a valóság az olvassa el a témában legalább 10 éves múlttal rendelkező és a blogomra nemrég felrakott cikkeimet, amelyek miatt az ott bizonyítottan korábban elhangzottakkal, leírtakkal való idegen tollászkodás (plagizálás, szellemi lopás), a szerzői törvényekbe is ütközhet:

http://vilagnezet.blog.hu/tags/egely

Az adott okok miatt kérem a cikk módosítását, kiegészítését a munkásságom és nevem megemlítésével, vagy ellenkező esetben ezt az esetet is éles kritikám témájának kell vennem jövőbeli írásaimban.

Üdvözlettel: Iván Gábor