oiuz Creative Commons License 2008.10.01 0 0 1872
Jó reggelt!

afSiH

Látom én, hogy helyben vagyunk a halászlé, halleves vita kapcsán, de nem is baj!

Képzeljétek, hogy jártam!

Vágytam egy jó halászlére, és tudtam hogy oiuz Anyja hozott egyszer valamikor régen (kb. Noé elött egy kicsivel) egy nagy edényben amit azon mód le is fagyasztottam, és hozott mellé egy szelet pontyot is nyersen, hogy majd bele tudjam főzni.
Elő is kaptam a hozzávalókat és nekiláttam.....

Megfordult a fejemben, hogy oiuz Anyja mondta: Kicsifiam! Nem lett jó ez a lé....
Nem hittem neki, mert oiuz Anyja igen szerény asszony, és minden kajára amit főz ezt mondja.
Szóval kiengedett a halszelet, és kiengedett a lé is, majd lábos, melegítés, amikor forrt a lé bele a sózott kicsit pirospaprikával meghintett halszelet. Forrás megint 5-6 perc, lezár!
Friss fehérkenyér (csak azért hogy egészséges legyen) szeletelés, csilipehely, és már neki is láttam..............

Oiuz Anyja nem hogy nem tévedett, de egy kicsit túl óvatosan fogalmazott amikor azt mondta, hogy nem lett jó a lé.....
Tényleg nem! Valamint a ponty nagyon zsíros volt( tudom észre kellet volna venni főzés elött), és frankón pocsolya ízű...:(:(:(:(:(

El voltam keseredve.....:(:(:(:(

NA mindegy csak leírtam, hogy lássátok, nem fenékig tejfel a halászlé sem!!!:):):):)
Na ezt a szóképet ki fejti meg??????

Üdv Mindenkinek!

oiuz