Íme az irományom:
Nálam véletlenül jött képbe a dolog, mivel szerencsésen hozzájutottam egy olyan összeghez, amiből meg tudom finanszírozni. (legális pénzügyletből) A Fuji először úgy volt, hogy eladó lesz, de végül is a párommal úgy döntöttünk, hogy marad, nagyon hozzánk nőtt. mivel a hazai beszerzés még mindig elég borsos, így USA-beli vásárlásnál kötöttem ki a Vaterán. Így kisebb alkudozás után rendeltem egy Nikon D80 vázat, egy 18-70mm nagylátószögű zoomobjektívet (kitobinak is hívják ezt az obit), egy Nikon SB600 rendszervakut, egy Sandisk 4 GB memóriakártyát, és infratávkioldót, és még egy plusz akkumulátort. Nikonnál érzelmi alapon döntöttem, volt nálam egyszer egy D70-es, ami nagyon tetszett használat során. Illetve tetszett esztétikuma alapján. Mivel hosszas családi vita után csak új váz vásárlása jöhetett (párom kardoskodott mellette), így lett belőle D80. Nézegettem a D60 is, de valami oknál fogva nem nyerte el tetszésemet. nem kapott el az az érzés, mint amikor a Fujit kézbe vettem, illet ve akkor, amikor a D70-t vagy D80-t is megfogtam. Illetve az is a D80 mellett döntött, hogy több ismerősnek is van D80-a, és ők is javasolták, hogy ezt sokáig nem akarom majd másra lecserélni, tudása alapján nem belépő szintű DSLR váz, hanem középhaladó. Bőven többet tud, mint amit ki tudok aknázni, ismét én leszek a leggyengébb láncszem.
Az obi azért lett ez, mert ennyi maradt rá összegszerűen, arra is gondolva, hogy új táska is kell, illetve ezt az obit tudom majd használni. Hogy is mondjam, régi konstrukció, amikor gyártásra került jónak mondták, azóta a kor kicsit elhaladt mellette, de még mindig elfogadható tudásszintű, bár nem egy fényerős obi. Pénzügyi dologból adódik az SB600-as vaku választása is, illetve amatőr felhasználóknak megfelelő választás, bár szívem szerint idővel venni fogok mellé egy SB800-as vakut is.
Ezután nyilván az objektívpark bővítése is téma lesz, de ez egyenlőre még almás, egy hátizsákot már vettem a gépnek. Azért hátizsák, mert leég sokat jártam kerékpárral ide-oda a Fujival is, és azt könnyebb cipelni, mint egy oldaltáskát, illetve szándékomban áll még 1-2 erdélyi túra is, oda is jobb, mint egy táska. De egyszer az is lesz.
A 18-70mm obi mellett ringben volt egy Tamron 17-50mm-es obi is, de végül vesztett a fent leírt ok miatt, de a következő az lesz, igaz használtan, mivel egész borsos ára van (legalábbis nekem). Persze előbb-utóbb teleobjektív is porondra kerül,de azt, hogy milyen zoomátfogású még nem tudom. A Hama állványom is marad egyenlőre, még ki kell tapasztalni, hogy elbírja-e a Nikont. Nyilván ha nem, akkor azt is cserélni kell. Azon kívül még tervben van egy portrémarkolat beszerzése is, vele könnyebb a világ. Egyenlőre ennyi jutott az eszembe gondolatként, ha valami kérdésetek van még tegyétek fel nyugodtan. (Ha minden igaz a héten meg is érkezik a Nikon) Ehhez a topichoz nem leszek hűtlen, nagyon jó kis társaság, annak ellenére, hogy erősen megcsappant, de beleolvasgatva a többi topicba sokkal barátságosabb.