Törölt nick Creative Commons License 2008.09.30 0 0 19

A felszerelésem megnézhetitek ha a nevemre kattintotok:)

Hogy miért az Olympust választottam?

Oly előtt nikonos voltam (D-50) de egyszer egy ismerősöm a kezembe nyomott egy E-510-est. Egyből "hozzánőtt" a kezemhez, pedig eléggé péklapát méretű mancsom van. Ezek mellett az összes létező pormentesítő rendszer közül a leghatékonyabb, (D-50-ben nem volt semmilyen) Élőkép funkció (D-50-ben nem volt) Kicsi (a D-50 nem kifejezetten kicsi) az objektívek minősége, még a kitobjektíveké is!!!!!!!! (ezt nem győzöm kiemelni, mert ugye a gépvázak jönnek, a gépvázak mennek, de az objektívek maradnak!!!!!!!!! És nem utolsósorban GYÖNYÖRŰ :):):) Annak ellenére, hogy müanyag a váz, sehol egy nyikkanás, sehol egy reccsenés.

Sokan felemlegetik, hogy a kisebb szenzormérete miatt zajosabb. Ehhez csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy a lakásomat a saját magam készítette képek (40X60-as nagyítások) díszítik, és valóban látszik rajtuk valamennyi zaj. Igen látszik, 30-40 centi távolságból mindenképp, de egy ekkora nagyítást nem 30-40 centiről szoktak nézegetni!!!!!!!

A másik kínjuk a technobuzerátoroknak, a kicsi keresőkép. Nekem nem igazán tűnt fel soha, pedig az "isteni" Nikon irányából érkeztem, és analóg koromban is kizárólag tükörreflexes gépeket használtam. Na jó, hazudtam, nem mindíg. A legelső gépem, amit az összekuporgatott zsebpénzemből vettem 35 évvel ezelőtt, egy Smena 8 volt.  :)

Előzmény: emszi (13)