emszi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 5

Idézet Bobee306-tól:
"noh, nekem is a pentaxok jönnek be, ha most megtehetném, tuti abba neveznék be.. az ára meg mostanában tuti esni fog, mert 1-2 nevesebb üzletben befejezték a k100d, és a k10d forgalmazását, ebből arra következtetek, hogy jön valami újabb.. "

K10D, K100D sajna nem kapható üzletben, mióta van K20D, K200D. Használtat nem akarok megreszkírozni. A Pentax szerelem volt első látásra és azóta egy K10D személyes kipróbálása is megerősített. Tetszik a sok hasznos funkciója, a profi minősége és a kézreálló dolgai, világos kereső, valamint a részletgazdag képei. És még sokmindent sorolhatnék. Az obik terén is tetszik a kompatibilitás 1950-es évekig visszamenőleg. Új obik terén valóban nincs akkora választék, mint más gyártóknál, de az én igényeimet tökéletesen kielégítik a kaphatók. Szerintem jó sok évig nagyon jól megleszünk, aztán majd meglátom mit hoz a jövő.

Belépő gépeket (K200D, 450D) és a 40D-t is néztem még, valamint kicsit a D80-at, de végül a Pentax "életérzés", "filozófia" felé billent erősen a mérleg. :) Olympus, Panasonic, Sony és Nikon kicsit kiesett a látószögemből. Biztosan nagyszerű gép valamennyi, de az én igényeimnek és elképzeléseimnek a Pentax a megfelelő álomgép. Azért bízom benne, hogy év vége felé, jövő év elején még kicsit lejjebb megy az ára. Ráérek még várakozni, aztán meglátom. :)

Amúgy meg a sok információ és sok "vallási vita" olvasása közben megerősödött bennem, hogy ha valaki tud fotózni, mindegy milyen géppel teszi. Ha nem tud, akkor is! :) Minden rendszer jó valamiben! Kérdés kinek mi a fontosabb. Mindenki válassza azt, ami számára megfelelő, amit megengedhet magának. Hobbi szinten a lényeg a fotózás szeretete. ;)

Csak azért írtam le, hátha hasznos valakinek... Engem is érdekel ki miért választotta a saját típusát.