Szerintem itt néhányótoknak Kirk stílusa, hangzása nem jön be. Emiatt neki tudjátok be a mínuszt. De ennek nincs sok köze a technikájához (=milyen jó gitáros vagy nem), mert nem feltétlenül az ő hibája. A ki-hány éve kérdés pedig kell a technika elbírálásához, nem a lenézés miatt van. Ahhoz, hogy tudjad, egy hangszeren mi a nehéz, mi a jó eredmény, ahhoz játszani kell rajta.
Én a dobbal vagyok úgy, hogy nem értek hozzá, csak a hangzásáról tudok véleményt mondani meg a komplexitásáról, de igazából a technikai problémákat nem látom át, ezért xy dobost nem tudok objektíven megítélni. Vagy hajlamos vagyok egy rosszabb minőségű felvétel, rossz beállítás miatt leértékelni.
Ott van a "Mustaine ennél 50x jobban odatette volna magát" példa. Na ő tényleg elég nulla gitárügyileg. Zseniális riffelő, dalszerző, és zenész, de a szólókban hulla gyenge. Bedomborít valami monoton fél sklányi darálást egy húron, azt ismétli, de gyenge szegény technikailag nagyon. Elég néhány felvételen meghallgatni, hogy skáláknál milyen gyenge egymáshoz viszonyítva a 3. és 4. ujja (gyűrűs és kisujj). Egymáshoz képest durván késnek. De a nyújtásainál is elégé látszik, hogy nem egy Vai szegényke. Még Kirk is messze jobb nála, egyszerűen nincsenek egy szintben.