Simple Creative Commons License 2008.09.30 0 0 2148
Szerintem az új Metallica nagyon jó! 9/10! Bár hogy objektív legyek, azt nem tudom, hogy egyáltalán érdekelne-e, ha egy ismeretlen együttes játszana. Mert a Metallicának mégis csak drukkol az ember, aztán ez egy elég tisztességes albumnak tűnik. 2 gyengébb dal van rajta szerintem: a klipes meg az Unfor3! És sajnos nekem is jobban tetszik, mint a Mgeadeth legutóbbi műve, pedig az is jó, amikor hallgatom, de a Metát minden nap meg akarom hallgatni, mert hiányzik:)) Arról pedig, hogy ki gitározik hány éve, és emiatt mennyire ért a zenéhez, felesleges vitatkozni, de én dobos létemre nyugodtan elmondhatom, hogy ezen az albumon Kirk hozza a mínusz egyet! Tehát nélküle - vagy mással - 10-es lehetne! Nem csak ötlettelenek, hanem hihetetlen nullák (mínuszok) a szólói néha. Például ott az egyik legjobb dal, az instrumentális. Jól fokozzák a szóló előtt a részt, erre bejön egy állandóan ismétlődő, brutál rossz hangzású valami, ami aztán újból ismétlődik, majd harmadszor is ugyanaz. Mustaine ennél 50x jobban odatette volna magát, de szerintem még én is élvezhetőbbet alkottam volna! Emiatt visszahallgattam a fekete albumot is (ami egy kifejezetten rossz Metallica), és ott is hallom, hogy kamuszólókkal van tele. Csak azok nem lohasztják le a dalt, amit addig valahogy felépítettek. Itt viszont Kirk egyértelműen lerontja a dalok színvonalát.