trambi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 8172

Saját vélemenyem szerint szerint a lesli "imitátoroknak" az a legnagyobb bajuk hogy mindent akarnak és mindennek megfelelni. A 80 as években gyártodott dynacord,schaller, vermona ,önmagukban nagyon jó effektek, csak ....

Aztán megjelentek  a cmos alapu effektek korg G4, Boss rt-20, és a line 6.

Nálam a használhatóság szempontjából is ez a sorrend. A korg ugyan picit "zajosabb" mint a többi viszont sokkal nagyobb térrel rendelkezik,  és állitási lehetőséggel mint a a boss, vagy a line 6. A boss és a line6 is inkább gitárhoz készültek, bár mind kettön van gitár és billentyü átkapcsoló de szerintem rosszul megválasztott arányokkal. Szerintem a legnagyobb porhintés a 122, 145ös átkapcsoló de "hit" kérdése. Mind három effekt a sztereo hangzásra épit , és itt kezdödik az én gondom. Ha valaki veszi a fáradságot, és van lehetösége egy eredeti 122,145,147 stb  rácsatlakozni pl egy magnóval és egy bármilyen nótát meghallgatni

hamar rájön hogy igen "rosszul", sávhatároltan, és igen nagy torzitási szinttel rendelkező, aktiv hangfalat hall. Viszont Hammond jellegü hangszerekhez ez az etalon. Tehát korrekt összehasonlitás szerintem nem egy hifi hangrendszeren , hanem eredeti leslin keresztül történhet.