galapago5
2008.09.30
|
|
0 0
489
|
Kedves Hölgyek / Urak!
Szeretnék egy kicsit up-to-date lenni, hogy miért/mennyire is éri meg a faelgázosító kazán? Én is átböngésztem a webet, a fórumot, kértem árajánlatot... Én most kb 220nm-t fűtök gázzal. (Ebben van 2 padlókör, 3 radiátorkör(ált 2 radiátor meg egy padló megy, mert a pincét nem fűtöm, ott télen sincs 17C kevesebb) A ház szigetelésére nem panaszkodom, de a gázáremelésekre igen.
Egy faelgázosítót szerettem volna hozzácsatolni a meglévő rendszerhez hőkicserélőkkel, pufferrel. Sajna kellene hozzá kémyént is építeni külön. Kb. a beruházás 1.6 millió ft-ból jönne ki... Megnéztem a tüzifa árakat. Nem tudom, hogy az árak valójában mit jelentenek, mert sose fűtöttem fával. Láttam mázsa árat, m3 árat, ilyen fát, meg olyat... Valaki, aki már használja ezeket a kazánokat elmondaná nekem, hogy mennyibe kerül az üzemeltetés/fűtés. Mennyi fát használ el az ember/hó nagyon hidegben/kicsit hidegben, átlagos télen? Ki mennyiért veszi a fát? Ilyen kérdések jutottak az eszembe. Tudom, hogy ebben a topicban vannak kósza számítások, de én a mostani viszonylatokról szeretnék képet kapni. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! A fórumot pedig csak dícsérni tudom, nagyon örülök, hogy létezik.
|
Előzmény: HungryTA (488)
|
|