TV számítógép stb (kontra csigaverseny) nem csak feltétlenül önmagáért való rossz, de lehet olyan probléma , hogy kevés lesz a gyerekednek a waldorfos inger. Persze nem tudom mennyi az a TV, és miket néz és főleg, hogy ez hogyan hat rá-erre ui. nincs szabály. De általában a sokat tévénéző gyerekek erőteljesebb és más jellegű ingeráradathoz vannak szokva, mint akik nem, és a képzés jellege inkább a "kevesebb több" elvéhez hasonlítható, ez pl okozhat gondot. Egy kicsit "be kell lassulni" a waldorfhoz szerintem. Ez minden gyereknek hasznára válik, de nem minden gyerek tudja könnyen (vagy egyáltalán) megvalósítani úgy, hogy jól is érezze magát közben. Nekem a waldorfos gyerekem egy szociábilis introvertált típus, neki abszolút bejön ez az elmélyülős, elmatatós, kapcsolatorientált oktatási stílus. A kicsim most nem waldorfos, és nem tudom iskolába oda viszem-e, ő egy sokkal pörgősebb, impulzívabb gyerek, egyenlőre nehezen tudom elképzelni a waldorfban, ha lenne más alternatíva, talán inkább oda küldeném (de sajnos mifelék csak kifejezetten erős, teljesítménycentrikus általános iskolák vannak, ezért valszínű ő is oda kerül, biztos ő is megtalálja benne magát, de talán neki nem lesz annyira kézenfekvő az ottani világ..bár a nagy már "edzi".... Csak azért írtam ezt le, hogy lásd, ez tényleg komoly mérlegelés kell legyen. De ártani biztos nem árt a w-módszer, főleg ha a gondolkodásgyilkos általánoSokkal állítjuk szembe.
Fótról írtak már ide korábban, biztos fognak reagálni. Amit én tudok, hogy most eléggé dicsérik az ottani sulit.
Egyébként az iskolának nincs joga beleszólni az otthoni életbe, nyilván próbálnak terelgetni, de vagy meghallod vagy nem. Kontroll nincs, de a fentiek értelmében egyszerűen nem érzi jól magát ott az, akinél túl nagy az eltérés az életszemléletben. Én elég sok nem tipikust ismerek (milyen a tipikus? :-)))