Bocs, véletenül előbb küldtem el, szóval folyt.köv. :-))
tehát a Frozennel, ami minden idők egyik legjobbja. És rém boldog voltam, hogy nem hiába voltam optimista. Erre jött a hidegzuhany, amit nem taglalnék, majd olvastam a spoilereket. Hirtelenjében nem is tudom, melyik hangzik rosszabbul. :-(( Ehhez képest az első rész szódával elment, majd jött ez a második epizód... Azt igazából nem tudom eldönteni, hogy megtörtént-e már az a váltás, ami megváltoztatta a sorozat jellegét, vagy sem, lehet, hogy Neked van igazad. De hogy megindultak ezen az úton, az biztos. Négy dologra gondolok. Először is arra, hogy a kilenc főszereplő sok, márpedig láthatólag ragaszkodnak hozzájuk. Különösen az újakhoz, ami önmagában gond. Másodszor arra, hogy egyre felületesebben kezelik a jellemeket - igaz, ezt már a harmadik évadban elkezdték - egyre jobban eltorzítják őket. Eddig Wilson volt az, aki megúszta, de most úgy tűnik, hogy ő sem sokáig. Harmadjára, egyszerűen képtelenek olyan új (vendég)szereplőt megalkotni, aki tényleg érdekes lenne - nem beszélve a hetibetegekről. Az új csapat, a magánnyomozó egyaránt gyengék és érdektelenek. Végül pedig eltértek attól, amit igazán tudnak - a kidolgozottság, a szellemesség, a dráma és a humor mesteri vegyítése. Hol az egyiket nyomják, hol a másikat, de a humor egyre inkább alpári, a drámával meg az a gondom, hogy mindenáron látványos, nagy drámákat akarnak kreálni, ami nem megy az íróknak. Ez nem baj, pk más drámát tudnak mesterien írni, de ne erőltessék. A mélynek szánt mondanivalók nagyon közhelyesek, a drámai eseményeket pedig túladagolják, így csak tűzijáték lesz belőle, és nagyon könnyű átcsúszni a giccsbe. Megvan az a veszélyük is, hogy egy nagy drámával annyira emelik az ingerküszöböt, hogy onnan nehéz tovább lépni, és valami újat dobni. Szerintem sokaknak, talán nekem is, ezért tűnik laposnak az az évkezdet.
Az Amber-Wilson szállal egy gondom volt, hogy nem sikerült egy olyan karaktert választani, akinél ne éreztem volna, hogy idegenül fest Jimmy mellett. (Ha már itt tartunk, van valami, amihez a stáb soha nem értett: egy hihető szerelmi szál kidolgozása, beleértve az alkalmi kapcsolatokat is. Talán a Stacy-vonal volt az egyetlen kivétel, de a többi lehetséges és megvalósult ship: House-Cameron, House-Cuddy, Chase-Cameron, Wilson-Cuddy, Foreman és a nővérke egyaránt rossz és erőltetett. Ezért örülmék, ha ezekkel nem próbálkoznának tovább. Nem könnyű jó szerelmi szálat írni, én ezt belátom, de ők is lássák be, és inkább hagyják ezeket. Én eddig is prímán megvoltam, meg lettem volna Huddy, Wuddy, Fuddy, Chameron, Cameron és egyéb párosítások nélkül, ezután is meglennék. :-))))) Viszont abban teljesen egyet értünk, hogy remek ötlet volt, behozni egy nőt Wilson életébe, hogy kicsit alakultak a kapcsolatok stb. Ez a vonal teljesen rendben volt, és még jobb lehetett volna, ha nem zsúfolják bele a többi felesleges mellékszálat.