Én - igaz más kor - azt hiszem 10 éves lehettem, amikor a nyári napköziben az egyik fiú szóba hozta a témát, miközben a tiltott bunker aljában csücsültünk, és valami oylasmire emlékszem, hogy először naturálisan leírta, hogy ki mit csinál baszás közben a másikkal (nem látom értelmét a sok csillagnak, elnézést, ha egyszer úgyis tudjuk mit takar a szó), aztán erre az következett, hogy többen tiltakoztunk, hogy a mi szüleink aztán ilyet biztosan nem! Mire a fiú - amúgy nem elvadult, mindenki által tisztelt szép kölyökről volt szó, sokra is vitte - nekem szegezte a kérdést, hogy van e testvérem? Mondtam, igen van egy öcsém. Nahát akkor a te szüleid kétszer basztak, mert a baszásból van a gyerek!!!
Nekem ez akkor pl. nagy sokkot jelentett, hogy az ÉÉÉÉÉn SZÜLEIM ilyet.... :-)))
A lányaim viszont már 4 évesen tudták, hogy melyik testnyílásuk mire való, ezen pisilünk, ezen kakilunk, ezen meg majd ha nagy leszel a kisbaba jön ki. Én rögtön azonnal mindig minden kérdésükre válaszoltam, ennek ellenére soha nem használtak a testi kapcsolatokra durva szavakat. Pedig lakótelepen laktunk, és ott is volt már akkor is néhány igencsak koraérett gyerek...
Az unokám 4éves, és már ő is régem tisztában van vele, hogy a gyerek az anya hasában növekszik, és egy kis magból kel ki, amit az apa ültet el oda. És nagyon élvezi, amikor az emberi test atlaszát lapozgatjuk, és én magyarázom, hogy itt még kicsike mag, itt már egy magzatocska, itt már kiőtt a keze-lába, és itt meg már teljesen ki van fejlődve a kisbaba, és hamarosan ki is bújik, mert szűk már neki odabenn. (Ő is akar kisbabát a hasába... - ezt valahogy még nem fogja fel igazán... :-))) )
Nem tudom hogy lesz később, de én még egyetlen csúnya szót nem hallottam tőle azon kívül, hogy "ez hülyeséég" - és ezt is mindig akkor mondja, amikor a minimaxon a miss malard vagy milyen rajzfilm következik, amitől az egész családnak idegrángása van... (pedig nálunk is ki-kiszalad a szánkon a kurvaanyád vagy hüylepicsa és hasonlók.)