fatema Creative Commons License 2008.09.25 0 0 238

TV van !:o) Ami azt illeti,mi azt az adást szoktuk nézni,ami a hajó helyzetét mutatja a térképen, meg a szélerősséget ,hőmérsékletet stb. az érdekel a legjobban :o)

A plusz költséget nem lehet megmondani. De a kirándulások a legnagyobb tétel. Százezres kategória is lehet, ha ketten mentek, és legalább 4 alkalommal befizettek rá.Egy kirándulás 50 Euro körül van,de lehet 100 is,ha egész napos! Van,ahol ezt kiválthatod egy olcsóbb taxival, főleg,ha hárman vagytok mondjuk. Mi pl. Rodoszon voltunk így,egész naposon,körbevitt az egész szigeten, megmutatta a látványosságokat, ilyen van több helyen,Máltán is pl. Mivel nem tudod még, hová mész,nehéz megsaccolni ezt a fajta költséget,hiszen van olyan út,ahol elsétálgatsz magad is,akár a hajó környéke is elég érdekes, de van,ahol nem akarsz lemaradni valami fontos látnivalóról,és csak szervezetten tudod elintézni. Bizonyos utak tele vannak "klasszikus látnivalókkal",amin nem fogsz spórolni,ha már elmentél odáig.

A többi költség is egyéni. Fogsz-e a boltokban venni valamit (szinte biztos :o) és mennyit költesz italra,ezek még nagyobb tételek lehetnek. Esetleg játszol-e a kaszinóban, ez se mindegy..!? (De ehhez nem tudok hozzászólni)

Ami a balkont illeti, én csak azt tudom mondani,hogy számomra a legelső szemponttá vált az idők során,hogy tudjunk a balkonon üldögélni,és nézni a tengert, ennél jobb élmény nekem a hajón nincs. De ha valaki szívesebben tölti az idejét közösségi élményekkel,cspoportos játékokkal, csúszdázással, játékautomatákkal ,bárban stb, arra is van lehetőség,és akkor nem kell megfizetni ezt a többletet.Ebben se lehet tehát tanácsot adni, ez személyiség függő.

Szerintem az Atlanti óceánon nincs annyira rövid gatyás idő télen. Októberben nagyon meleg volt Gibraltáron és Lisszabonban is, de a december-januárt nem tudom.Februárban megint jó  idő volt Madeirán,azt írtam is már neked.De meg tudod nézni a www.wunderground.com oldalán, a trip planner  fejzetben,ott be lehet írni milyen időszakot keresel,és megmutatja évekre visszamenőleg,milyen idő szokott lenni valahol.

Előzmény: eagle24 (237)