bukim Creative Commons License 2008.09.25 0 0 706
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem. A családunkba nem régen érkezett bearded kölyök kutyus viselkedése nagyon aggaszt és mivel annak ellenére, hogy tapasztalt kutya tartó vagyok, még nem találkoztam hasonló problémával ezért teljesen tanácstalan vagyok.
A kiválasztás soran nehéz helyzetben voltunk mert két alomból választhattunk. 3 és 3,5 hónapos kölykök éltek együtt összesen kilencen. Az idősebb kanok nagyon dominansan viselkedtek. Amikor meglattak minket Bearded Colliehoz illően kitörő örömmel fogadtak. A szóbanforgó (elhozott) kutyus viszont mindvégig a háttérben maradt és csak akkor kezdett (minimálisan) szocializalódni velünk amikor már leválasztottuk a többitől. Amolyan magának való kutyus. Ha olyan kedve van akkor hívásra sem mindig reagál. Azért Őt választottuk, mert igazán nyugodt kutyusra vágytunk. A többiekhez képest talán még kevesebbet is tudott enni, mert egy minimálisan kisebb is náluk. Ha tudtok esetleg valami kutyás trükköket amivel visszatudná nyerni az önbecsülését és ne legyen olyan félénk a kicsi akkor kérlek írjatok. Az igazán érdekes az az, hogy amikor nem látjuk akkor nagy csibész lesz belőle, de amint belépünk a helységbe abba marad a rosszalkodás. Ez persze jol hangzik, de amikor pl. oda fekszek mellé, akkor Ő átfekszik máshova. Antiszociális bearded collie:) Nagyon köszönöm a tanácsokat előre is!