tehtube Creative Commons License 2008.09.25 0 0 8138

Igazad van Misi! 

A mellékelt videó,  vagy ez alapján nekem a VB3 hangja mintha jobban tetszene. A B4 valóban élesebb, keményebben sír, rockba jobb. Ez meg olyan testesebbnek tűnik. Ámbár a második videó végén ezt is megdöngetik.  Egy-egy félóra próba mindkettővel lenne a stabil végkövetkeztetés. Az a kis kék lámpa! Hogy miért nem tudtak inkább minden presetbillentyű fölé tenni egyet mint a DB/OB5-nél?!

Szóval szerintem annyi végkövetkeztetés levonható, hogyha kétmanuálos B3 klónt akar az ember, azt a 600 eurós többletet ez vastagon megéri a C1-el szemben a jobb hang, a tökéletes használhatóság és fullos B3 felülete miatt.

Emellett ár/érték viszonyban szerintem nem alternatíva a C1, VK88, BX3, XK3.

KeyB, vagy itt hangjánál úgy érzem hogy igazi hardverklónról lévén szó, még vastagabb. Talán. De jó lenne ezeket együtt kipróbálni!

Igazából a lezli, az akusztika terén találhatok némi szőrözés után hiányosságokat, de hát egy vonalbóli amatőrfelvételt nem szabad összevetni igazi lezlin keresztül kimikrofonozott Blue Note stúdiófelvételekkel.

És csak az esztétika miatt: mindkét típusnak gyorsan kicseréltetném a fa oldallapjait arra a zongoraformájúra :-)

Előzmény: mokusmisi (8133)