djuice Creative Commons License 2008.09.24 0 0 8126
Üdv Misi bácsi!
Még személyesen nem találkoztunk, de Zsolti már sokat mesélt a Hammond tuningok kapcsán rólad... Telefonon beszélgettünk a múltkor és mondta ezt a Hamichordot amit most találtam meg itt a fórumon.
(kicsit ezért rossz hogy nem lehet rendszerezni mondjuk egy link gyűjteménybe a fontosabb írásokat mert 8000 hozzászólásból kihámozni a lényeget...)
Na mindegy! Ami a lényeg, hogy először is drakulálok :) a cuccoz, aztán stabil-e az xp rajta? Gyári v saját telepítés?
Megvan végre az Ultimate Sound Bank-tól a Charlie nevű retro orgona plugin, ami egy több gigás B3 mintavételezésű klón. Esetleg némely dolgok cserealapját képzendő, osztozhatnók egymással ha érdekes a dolog! :)
Maga a szoftver nem fut stand alone módon mint a b4, de ha jól tudom a vb3 sem. Tehát kell neki mondjuk egy Steinberg féle V-stack VSTi virtuális rack progi (ez is van :) ) és akkor bármi futtatható ami vst szabvány. Maga a Charlie úgy működik mint az Emu-nál a Hammond: lassú minta - gyors minta lacival és közöttük crossfadel. Meg azt hiszem vannak száraz vonal mintái is ha külső laci van hozzá. (most épp nincs telepítve helyhiány miatt, azért nem tudom megnézni) Minden esetre nekem a hangja többet mond az igazságról, a b4 kissé "faporszívós" orrhangú szimulációja mellet, de persze ez teljesen a szubj. véleményem a b4ről, van némi bája neki is azért. :)
Szóval esetleg ki lehet próbálni a Charlieval is a Hamichordot... (1dvds történet)
Előzmény: mokusmisi (8041)