Sziasztok!
6 éve vagyok octavia tulajdonos, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Egyszer hagyott ott 3 gyerekkel a Mátrában, beázott a gyújtás. Salgótarján szakszervíz, órákig tartó prüntyögés, "valszeg gyertyacsere, de most nincs, holnap reggel hoznak". Szállás, "ottalvás", másnap reggel új gyertyák, jéé elindult. Persze, mert megszáradt...
Ez volt az előzmény, most itt kérdeznék, hátha volt valakinek hasonló jellegű problémája. A jelenség az, hogy ha bokáig érő tócsába hajtok lendületesen, akkor azonnal leáll a motor, nem is indul. Majd 10 perc múlva (ha meleg a gép) megszárad, és lassan életre kel. :-) (nincs alsó motorvédő lemez). Nedvesebb reggeleken hosszan kell indítózni, majd bepöccen, de nem mindig megy azonnal mind a négy henger. Gázadásra visszafullad. Mostanában volt lambdaszonda, gyújtótrafó-kábel és gyertyacsere. A tócsába hajtásnál a trafó és az elosztó is látszólag csontszáraz. Sarki szerelő nem tud semmit egyelőre...szerinte a trafó ázhat be, mert felcsapódik a víz. Lehet, hogy igaza van. Arra is gondoltam, hogy becsomagolom a tarfót, és meglátjuk. Szakszervízbe a fentiek miatt nem viszem.
Szerintetek melyik rész ázhat be még a motortérben és mit érdemes megnézetni?
A segítségeteket előre is köszönöm!