Abigél Creative Commons License 2008.09.23 0 0 2051

Sziasztok!

Az én lánykám harmadikos, de amikor elsős volt, nekem nagyon tetszett, hogy elsső félévben nem az írott betűkkel kezdtek, hanem a NAGY NYOMTATOTT betűkkel. Teljes egészében végig vették őket, az olvasőkönyv is eleinte nagy nyomtatott betűvel volt szedve. Nekem ez azért tetszett, mert ezeket a betűket a legtöbb gyerek már ismerte, hiszen amikor ovis korukban leírtak ezt azt (pl. saját név, anya, apa, ilyesmi) akkor ezt is nagy nyomtatottal csinálták és így nagyon könnyedén ment az egész a suliban is. Az elsős vonalas füzetbe is először ezeket gyakorolták, A-kból, B-kből, stb kellett sorokat írni. (persze mindezek előtt nagyobb papíron is rajzolgattak, meg álló egyeneseket, stb. is írtak). Úgy érzem, könnyebben ment így a vonalak közé kényszerülés is, mintha pici kerekítendő dolgokat kellett volna írni.

Második félévben már szerepelt a könyvben a nagy nyomtatott mellett a kis nyomtatott, illetve, ha jól emlékszem, az írott betűs megfelelője is az adott betűnek, így szép lassan, szinte észtevétlenül tanulák meg és eddigre a kezük ráállt az apróbb írott betűk vonalak közé kerekítésére is.

A legtöbb gyerek talán ennek eredményeképp nagyon szépen írt az osztályban már elsőtől kezdve.

Üdv.: A.