Konnektororrú Creative Commons License 2008.09.19 0 0 600
"Én még le voltam maradva azt hittem,hogy a végleges változatban is lehet vezetni jármüveket,a játék rpg elemei kicsit tartalmasabbak lesznek (cserélni érdemben árut senkivel sem lehet) a graf szép a zóna modellezése nevetséges - főleg mivel jártak is személyesen a készítök ott legalább olyanokra figyelhetnének,hogy Pripyatban csak lapostetős házak vannak. - A történet siralmas,a játékmenet még a legkönnyebb fokozaton is baromi nehéz pedig nem ma kezdtem az fps-eket."

Tedd föl az Oblivion Lost modot (stalker.filefront.org), abban - azon túl, hogy a környezet még realisztikusabb - lehet autókat vezetni, fegyvert meg páncélt javíttatni, meg ilyenek.

A játék nehézségén meg nagyban csökkenteni lehet, ha a legelején az azzal szomszédos ház padlásáról, ami előtt Wolffal beszélsz, felveszel egy Stalker suitot (az 1.0003-as mod után már csak Bandit jacket, de az is sokat számít). No meg keveset kell futni, ha guggolva settenkedsz az ellenségek környékén, akkor sanszos, hogy nem fognak észrevenni. Ha viszont már észrevettek, akkor szégyen a futás, de nagyon hasznos. Célszerű a kék és kék-fehér artifaktokra vadászni (Electro anomáliák környéke, meg el is lehet venni néhány hullától), azokkal sokkal később fáradsz ki.