Sziasztok!
Segítséget kérnék. Viszonylag új ebay / paypal használó vagyok. Az ebay-en csak eladok. Eddig minden rendben ment, vagy az aukció lezártakor azonnal, vagy a küldött ebay számla alapján fizettek a vevők (általában 10-30 USD). Jelenlegi vevőm is vásárolt már, fizetett, az árut megkapta. Most is nyert egy aukciót, a számlát elküldtem, írt, hogy szabadságon van jövő héten fizet. Újabb hét múlva írt, hogy még mindig szabadságon van, adjam meg a paypal email címemet, hogy fizetni tudjon. Elküldtem újra a számlát, amin ha jól látom van egy nagy sárga gomb "Pay it now" amire kattintva - gondolom - azonnal fizethet. Erre visszaírt, hogy a számlára nincs szüksége neki az email cím kell.
-megadhatom a címet, vagy valami hátsó szándékot kell sejtenem? Vissza lehet élni csak a címmel?
-az ebay értesítőjén amit neki küldenek a megnyert aukcióról nincs rajta az email cím amire fizetni kell? (kizárólagos paypal fizetési módot adtam meg)
-ha az email cím kell az utaláshoz, akkor az aki az aukció lezártát követően 5 másodpercen belül(!) fizetett az, hogyan tudott?
Mivel ebay-en nem vásároltam, nem ismerema rendszer vevői oldalát. Még a "kereskedés" előtt fizettem más ügyben paypal-al, de akkor is "money request"-et küldött a partner (nem küldte meg közvetlenül az email címét), ahol az "elfogadom" gombra kattintva azonnal a világ másik végén volt a pénz.
Lehet, hogy egyszerűen tisztelt vevőm nem tudja kezelni a dolgokat?
Segítségetek köszönöm
Sándor