Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 311
Sziasztok!

vago z: A belinkelt oldalon látható képek engem egy spiral drum sluice-ra emlékeztetnek. Amennyiben ez így van, akkor ezt a szerkezetet nem érdemes finomszemcsés aranyhoz használni. Ezen a képen is jól látható, hogy az ilyen szerkezetek csak nagyszemcséjü aranyhoz alkalmasak: http://www.extrac-tec.com/images/HPC-10%20800pix%20wide/hpc10-10.JPG
A Tisza magyar vagy Ukrán szakaszánál jártál?

ooooobi:
Szerintem egy hagyományos magyar aranyászpaddal kellene kezdeni. A tervrajza meg van, csak fa és szög szükséges hozzá. Igaz, hogy nehéz, de ez a legolcsóbb megoldás. Évekkel ez előtt egy asztalos 15'000ft-ért készítette volna el nekem. Erre kell még egy borítás, az 2000ft és egy acél háló. Plusz a saroglya költsége. Ugyan ez sem kevés de, vagy szétosztjuk az összeget egymás közt, vagy valahogyan megcsináljuk otthon.
Ha viszont egy high banker-t építenénk azt 40000ft alatt nem hiszem ,hogy ki lehetne hozni. Még akkor sem ha az egészet fából készítenénk, és használt pumpát vásárolnánk hozzá. Ráadásúl a meglehetősen nehéz lenne, és a benzint is igényel. Az elektromos pumpával pedig sok a probléma.
Jó szerencsét!