GOTM2-ben egy földtérképen játszunk, de nincs átjáró észak- és délamerika között.
Szerintem ez nem életszerű.
Persze létezik panama csatorna, de alig száz éve... kár volt elválasztani a két földrészt.
Annál is inkább, mert igy újabb partraszállásra kényszerülök, hiába volt a ravasz terv, hogy a délamerikai angol városokban hidfőállást létesítek.
Onnan is hajóval kell átvinni a sereget északamerikába.
Ami nem egyszerű, mert Lincolnak erős és nagyszámú tengeri egysége van.
Gondoltam majd kitrükközöm, de észrevette európa felől érkező csatahajóim és az óceán közepén megtámadta azokat.
Addigra már volt néhány bombázóm is, de a távolság miatt nem tudtak beleszólni érdemben az ütközetbe, igyhát a hajóim 60%-át elvesztettem.
10 körös béke következett, amely alatt áthajóztam a hadsereg több mint felét délamerikába, legyártottam rengeteg bombázót és a hajóhadat is visszapótoltam, hála a Bánya Vállalatnak. (Moszka több mint 300 kalapácsot termel)
A tudomány fejlesztés már csak 30%-on megy, mert a Vállalatok elszívják a pénzt, de már nincs mit fejleszteni, lassan meglesz az Artillery is.
A 3 nagy város körönként ontja az egységeket, az egész gazdaság a háborúskodásnak van alárendelve.
A 80'-as évek elején - a békét követő évben - partraszállok annál az amerikai városnál, amely a legjobban védhető és a bombázóim még elérik délamerikából. Csak egy dombbal csatlakozik a kontinenshez ott délen.
Közben Lincoln-nak is lettek tankjai... ez rossz hír.
De ha a partraszálló egységek kitartanak 6-8 körig, akkor megépítek egy repteret és légihíddal szállítom oda a csapatokat.
Addigra a hajók is megfordulnak egy újabb szállítmánnyal...
Talán 2000-re a az amerikai kontinens is a németeké lesz és csak Ausztráliában marad 2-2 Kinai és Indiai város.
Sajnos nincs annyi egységem, hogy ott is partra szálljak, mig Lincoln-nal háborúzok.
Most 2005-re saccolom a játék végét, bár az epic miatt évenként már több kör megy le.
Azt hiszem ez lesz az a játék, amit nem játszok újra.... Bár érdekes és szórakoztató az effajta logisztika, de nagyon sokáig tart az egységek mozgátása.
A legérdekesebb az angolok elleni háború volt 3 hadszintéren. A játék az Indiai birodalom elfoglalásig volt izgalmas, onnantól már "csak" erőből lenyomás a tech és egység fölény miatt. 80%-ban logisztika, csak a győzelem időpontja kérdéses.