Érdekesek ezek a beszámolók.
Egyrészt látszik mennyire párhuzamosan haladunk (a CIV-ek is), illetve egy-egy apróság vagy döntés mennyire másfelés fordíthatja a "történelem" szekerét.
GOTM2-ben a 3 francia várost sikerült könnyen elfoglani, nem kellettek volna a lovasok, felesleges időhúzás volt.
Aztán a "mi világunkban" is kitört a nagy Orosz-Indiai háború, de addigra már szuez és a kaukázs egy része az oroszoké volt. India pár orosz városát elfoglalt, de kialakult egy patt helyzet. Nem bírtak egymással....
Szerencsére sikerült kifejleszteni az Infantry-kat és az oroszokat megtámadtam, legyengült hadseregűknek csak védekezésre futota.
Elöször szuezt foglaltam el. (ott kellett volna a városait megszüntetni és újjat telepíteni, mert eredetileg rossz helyre épültek, nem volt árjáró a földközi és az Indiai oceán között)
Az orosz birodalom eltünése után 10-20 körön keresztül a gazdaság rendbetétele ment, mert a fejlesztés lement 30%-ra. Tank nélkül pedig nem akartam amarikába menni.
Közben elegendő infantry készült el, hogy megtámadjam Indiát.
De a gyors villámháború helyet egy hosszas küzdelem alakult ki mivel minden városába telepített géppuskásokat.
Minden városért 1-2 canont és Infantry-t kellett beáldozzak, miközben támadó egységeimet léghajók gyengítették, néha egy-egy elvetélt lovas roham.
Már az 50'-es években jártunk mire Eurázsia a német birodalom része lett.
Közben az angolok betelepültek afrikába és délamerikába is. (még a fővárost is át tették a tengerentúlra.)
A 70'-es évek elején meg let a TANK! Azaz a panzer.
Az afrikában állomásozó infantryk simán elfoglalták az angol városokat, de a Brit szigeteken és délamerikában partraszálló Tank egységeknek nem volt könnyű dolga, az angolok jól védekeztek.
De végül a Tech és létszámfölény legyürte öket, enyém lett a Minning INC, amit rögtön terjeszteni kezdtem a saját városokban.
Persze amerika is hadatüzent, de ezzel csak azt érte el hogy a délamerikai városait megszüntetem. Könnyen ment mert nem volt utánpótlása.