Köszönöm a hozzászólásokat.
Igazából nem ragaszkodom a kékfrankoshoz, nagyon szeretem még a zweigeltet, az oportót, igazából szinte mindegy, csak vörösbor legyen (a Merlot kissé édes az izlésemnek).
Sajnos, ahol lakom (Mezőföld, Sárosd-Szabadegyháza-Perkáta), a talaj nem túl kedvező a kényesebb szőlőnek, ezért jó lenne, ha sikerülne olyan borszőlőfajtát kiválasztani, ami szépen eléldegél felénk. Ha lehet, inkább kevesebbszer permezetnék.
Köszönöm a további tanácsokat is, és felkeresek néhány helyi gazdát is tapasztalagyűjtés címén :)
Othelló: Egy távoli rokon kedvenc bora az Othellóból készült bor, amióta az eszét tudja, mindig készít 100 litert évente (a többi bora mellett természetesen :). Most 81 éves, és egy hónapja pingpongoztunk (!!!) :). Ézért is írtam az Othellót, mert néhányszor ittam a bácsika borából, és rendkívül ízletesnek találtam.