fefe73
2008.09.15
|
|
0 0
4740
|
Szia. Nekem elég sok othellóm van jórészt én ültettem,de már 5-6 éve sem lehetett oltványt venni.Kaptam egy ismerőstől vesszőket és abból lett.A rendes neve hamvas othelló.Hogy mennyire mérgező azt nem tudom,de az biztos,hogy mikor eladom itt a faluban a bort,mindig az othellóra csapnak le először.Az íze pedig nagyon finom enni is meg inni is.Én mondjuk keverem egy kis zweigelt-tel meg merlot-val,de a nagy része othelló.A bora szinte fekete,testes száraz vörösbor.Tényleg ellenálló,de ne higgyj el mindent,például a lisztharmatra ugyanolyan érzékeny mint az átlag és a kénes permetezést nem bírja.Azért még az is érdekes,hogy ezt a fajtát mindenki ismeri és már az üköregapáink is ezt itták és nem volt semmi bajuk.A mostani 200 ft-os "tesco gazdaságos" Kancsó Kincse meg Brigadéros meg Gránátos bezzeg igazi minőségi nemesített szőlőkből vannak mi?Hát tudod inkább maradjunk meg az ilyen sokak által lenézett fajtáknál....Aki meg szeret permetezni hátcsak rajta...Ezt a fajtát nem kell annyiszor,kb fele annyi elég mint a többinek. |
Előzmény: T. Almeida (4739)
|
|