Fideszes kartácsoknak valóságos tisztítótűz ez a topik....:)))
KÖZLEMÉNY
A Fővárosi Bíróságon 2007 augusztusában indítottam dr. Karas Mónika ügyvéd ellen egy személyiségi jogi pert, melynek első tárgyalása ma 2008. szeptember 15-én 8.30-kor volt.
Előzmények:
Dr. Karas Mónika volt a Szárhegy Dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. jogi képviselője mely Kft. az Élet és Irodalom ellen sajtópert indított, bizonyos taggyűlésekkel kapcsolatos dokumentumok miatt. A Szárhegy Dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft első fokon elvesztette a pert és az elsőfokú ítélet után dr. Karas Mónika a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában, majd Friderikusz Sándornak a Szólás Szabadsága című műsorában azt állította, hogy visszaéltem, személyes adatokkal, és a Kft. tagjai ellen elkövettem a zsarolás bűncselekményét.
Miután 2005 tavaszán a nyilvánosságot elsősorban a dokumentumokban rögzített mondatok tartalma és hitelessége érdekelte, így dr. Karas Mónika szavaival akkor nem foglalkoztam, hisz a cél egyértelmű volt számomra: Elterelni a figyelmet a lényegről és hiteltelenítve, magyarázkodásra kényszeríteni zsarolóként minősíteni engem, aki az eredeti dokumentumokat fénymásolta majd tanúként is megerősítette azokat a tényeket, melyeket Rajnai Attila Élet és Irodalom című lapban közölt cikksorozta tartalmazott. (Tokai borcsaták)
A kényszerítés nem sikerült, mert nem voltam hajlandó a figyelemelterelés eszközévé válni, és nem magyarázkodtam. Ami miatt 2007-ben mégis bírósághoz fordultam az azért történt, mert dr. Karas Mónika személyemre nézve sértő nyilatkozatára tényállást alapított a „Fidesz-perben” a Fővárosi Bíróság. Ezt a fellebbezéseimben hiába sérelmeztem, mert a Fővárosi Ítélőtábla és Legfelsőbb Bíróság indoklásukban egyetlen szóval sem tértek ki erre.
A per mai tárgyalásán bejelentettem, hogy amennyiben dr. Karas Mónika elismeri, hogy személyemmel kapcsolatosan 2005 tavaszán valótlan tényeket állított, majd magának vallva kereseti kérelmem petitumát felolvassa azt a bíróság előtt, - akkor kereseti kérelmemtől elállok.
Dr. Karas Mónika azonban fenntartotta ellenkérelmét, melyben megalapozatlanként kérte keresetem elutasítását arra hivatkozva, hogy nem ismeri el, hogy sérelmezett szöveg tőle származik, de ha ezt mégis bizonyítani tudnám, ő akkor sem felelős, mert ő csak véleményét közölte, amivel nem állt szándékában engem megsérteni.
Ezután dr. Kisbán Tamás bíró bizonyításra szólított fel a sérelmezett szavak eredetének vonatkozásában. Csatoltam a Széchenyi Könyvtárból beszerzett Magyar Hírlapot és kértem tanúként idézni a cikk íróját, majd elővettem egy DVD lejátszót, hogy bemutassam a „Szólás szabadsága” című műsorban elhangzottakat.
Ekkor dr. Karas Mónika felállt és azt mondta, neki nincs ideje arra, hogy saját ügyében pereskedjen, majd teljesítve kérésemet kijelentette, hogy 2005. 05. 18-án a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában, majd 2005. 05. 22-én a Friderikusz Sándor „Szólás szabadsága” című műsorban, Mayer Arankáról valótlanul állította, hogy megzsarolta a Szárhegy dűlő – Sárazsadány - Tokajhegyalja Kft. tagjait valamint személyes adatokkal visszaélt.Ezzel a per lezárult. Most
már csak arra várok, hogy Révész Máriusz országgyűlési képviselő Fidesz – MPSZ I. rendű alperes és a Fidesz Magyar Polgári Szövetség II. rendű alperes elleni személyiségi jogi peremben a Legfelsőbb Bíróság által hozott ítéletet Révész és a Fidesz teljesítsék.15 hónapja (2007. május 30.) sem honlapjukon, sem sajtótájékoztató keretében nem kértek tőlem bocsánatot és nem tudatták a nyilvánossággal az ítélet rendelkező részét, miszerint valótlan állításukkal jogsértést követtek el, amiért kötelezték őket a jogsértés abbahagyására, valamint eltiltották őket a további jogsértéstől.
11 hete (2008. június 18.) nem tesznek eleget fizetési kötelezettségüknek, mely alapján fél millió forint kártérítést kellene megfizetniük részemre (+ 2005. augusztus 5-től járó törvényes kamat)
Budapest, 2008. szeptember 15. Mayer Aranka