toloba Creative Commons License 2008.09.15 0 0 37
KÖZLEMÉNY

Révész Máriusz országgyűlési képviselő Fidesz – MPSZ I. rendű alperes és a Fidesz Magyar Polgári Szövetség II. rendű alperes elleni személyiségi jogi peremben a Legfelsőbb Bíróság által hozott ítéletet Révész és a Fidesz semmibe veszik.

15 hónapja (2007. május 30.) sem honlapjukon, sem sajtótájékoztató keretében nem kértek tőlem bocsánatot és nem tudatták a nyilvánossággal az ítélet rendelkező részét, miszerint valótlan állításukkal jogsértést követtek el, amiért kötelezték őket a jogsértés abbahagyására valamint eltiltották őket a további jogsértéstől.

11 hete (2008. június 18.) nem tesznek eleget fizetési kötelezettségüknek, mely alapján fél millió forint kártérítést kellene megfizetniük részemre (+ 2005 augusztus 5-től járó törvényes kamat)

Fenti per további vonzatai:

2005 májusában a „Szólás szabadsága” című műsorban nyilatkozó dr. Karas Mónika, (Szárhegy Dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft jogi képviselő) személyemre nézve sértő szavaira tényállást alapított a „Fidesz-perben ” eljáró bíróság. Ezt az eljárás során hiába sérelmeztem, mert a Fővárosi Ítélőtábla és Legfelsőbb Bíróság indoklásukban egyetlen szóval sem tért ki erre.

2006 augusztusában személyiségi jogi pert indítottam dr. Karas Mónika ellen, mert nagy nyilvánosság előtt azt állította, hogy elkövettem a zsarolás bűncselekményét, és visszaéltem, személyes adatokkal.

Dr. Karas Mónika nem ismerte el korábbi kijelentéseit és 2008 májusában írt ellenkérelmében megalapozatlanként kérte keresetem elutasítását. Ellenkérelmében arra is kitért, hogy miért nem kértem a Fidesz elleni peremben jogorvoslatot az ellen, hogy a bíróság az ő szavaira tényállást alapított, ha mindezt kifogásoltam. (fentiekből kiderül, hogy hiába kértem)

Karas álláspontja szerint, ha mégis bizonyítani tudnám, hogy a sérelmezett nyilatkozat tőle származott, ő akkor sem felelős, mert csak vélemény volt.

A per első tárgyalása 2008. szeptember 15-én 8.30-kor lesz a Fővárosi Bíróságon a III. emelet 317-ben.

Kereseti kérelmem:

„Kérem, hogy a Bíróság állapítsa meg a jogsértést, és tiltsa el dr. Karas Mónikát a további jogsértéstől, valamint a Magyar Hírlapban és az INDEX. hu-weboldalon kötelezze őt, az alábbi elégtételt adó közlemény saját költségén való közzétételére:

2005. 05. 18-án a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatomban, majd 2005. 05. 22-én a Friderikusz Sándor „Szólás szabadsága” című műsorban, Mayer Arankáról valótlanul állítottam, hogy megzsarolta a Szárhegy dűlő – Sárazsadány - Tokajhegyalja Kft. tagjait valamint személyes adatokkal visszaélt.”

Az ügyben jogi képviselő nélkül járok el.

Budapest, 2008. szeptember 7.
Mayer Aranka