Az állattartás nem aljasság.
Akkor lenne az, ha kiváltható lenne más természetes módszerrel, amiben nem vesznek részt állatok.
Csak libamájat viszonylag nehéz algából előállítani...
A liba nem fog elfogyni attól, hogy tömjük, ha takarmány van, a végtelenségig folytatható. De ha tömjük, akkor a mája finomabb lesz és azt mi szeretjük.
Ha nem szeretnénk, akkor nem is lenne hízott liba és akkor dejó lenne neki...
Mindazonáltal a mostani akcióval Franciaországban csak a hasonlóan előállított libamáj ára fog feljebb menni kicsivel, mert a magyar ugye kiesik, akkor ráerősíthetnek az osztrákok és németek és minden visszaáll az eredeti állapotra, csak abban már nem lesznek magyar termelők.
És az lesz a kánaán, nyilván...
Most nézd meg, a Bűvös Szakácson van hosszú értekezés a világ legjobb sonkájáról.
Vettem belőle, tényleg kurva jó!
A cég az utolsó 6-8 hónapban csak makkoltatja a disznót, ennek érdekében évente 120 ezer!! tölgyet ültet, de azok csak 50 év múlva teremnek olyan makkot, amit a fene ínyenc disznó meg is eszik.
Most akkor ezekkel a disznókkal ki van tolva, mert nyilván levágják őket, de ha ez nem lenne, soha meg sem születhettek volna. É nem lenne boldog az élete. Hogy majd megöljük, azt nem tudja felfogni, hiába is mondanánk, mert nincs éntudata és a múltat is erős hiátusokkal éli meg, szinte sehogy se...
Anyám tősgyökeres falusi lány létére irtózott a kakasoktól és a WC-.re, ami a baromfiudvaron belül volt, mindig seprűvel kellett bekísérni.
Voltam vagy 8 éves, amikor nekem jött egy nagy kakas, botot rosszul fogtam, reflexből rúgtam bele. Elrpült vagy 4 métert és hogy lásuk, mennyire hülye egy állat, még le se esett, már elfejetette, hogy mi ármány esett vele, ahgy leesett, azonnal csipegtni kezdett a földröl.
Kagyló, csiga megint más téma, arról most nem tudok reagálni, nyom az álom...
Jócca...)
Aztán van itt a fazékba dobott élő rák, hogy visít.
Nos, azért visít, vagy visító hangot ad ki, mert a páncélja al szorult levegő ilyen hangot adva távozik a forró vízben.
Ráknak, kagylónak, satöbbi nincs gerince és nem érez semmiféle fájdalmat, mert nincs arra érzékszerve.
Pedig ezzel is milyen jól relehet riogatni, hogy mennyire szenvednek, mert megfőnek élve.
Nem fönek meg élve, mert nem is élnek állatvédelmi kontextusban...
Nagyállatok feldolgotásánál lenne dolguk, csak arra nem volt megrendelésük...
Momentén mi vagyunk abban a speciális helyzetben, hgy döntetünk egy állat megszületése mellett, és arra vagyunk kötelezve, hogy élhető körülményeket teremtsük nekik.
Ha nem teremtettük meg, akkor megbuktunk.
De ha megteremtettük és amit csináltunk, azt megesszük, akkor szerintem nem rosszul oldottunk meg egy feladatot,,,