Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 230
Hát szerencsésebb nem noname-et venni, de semmire sincs garancia :) Nekem AFK-m van (Bomann-klón), meg Elta - mindkettő jó. A Hausmeisterről csak jókat hallottam, a Nimbuszt sajnos nem ismerem (magyar? német?) Van pl. a Morphy Richards márka, amiről ódákat zengenek (de USÁ-n kívül nem nagyon ismeri senki), viszont pl. a Moulinex világmárka egyik kenyérsütőjének keverőlapátja ereszti a teflonbevonatát, ami elég gáz. Szóval az ár és márka itt nem számít, de értelemszerűen a drágábbak nagyobb eséllyel jobbak, vagyis megbízhatóbbak, jobban összerakták (talán).
A lapátszámban nincs minőségi különbség, csak annyi, hogy a kétlapátos több tésztát tud egyenletesen dagasztani, és a kenyér így lapos, hosszú lesz. Nagyobb üstbe teszik, pl. másfél kilós kenyeret is sütni tudó gépekbe. De nem jobb vagy rosszabb, mint az egylapátos... Onnan tudom, hogy nekem ez is, az is van, és pl. ma nagy szolgálatot tett mindkettő, mivel nálunk kenyérpusztítás van, de idő nincs, így ma megsülhetett két egyforma fajtájú, de különböző méretű kenyér...
Amit tiszta szívvel ajánlok, az az Elta, mert mindössze egyetlen hibája van: sütéskor nem zár hermetikusan az ajtaja, így le kell takarni ruhával, de mi ez ahhoz képest, hogy micsoda finomságok sülnek benne ;) Ha letakarom, akkor nem marad fehér a teteje a kenyérnek, hanem színesre sül, de ez csak a látvány. A másik pedig a Bomann vagy az AFK, ugyanott gyártják mindkettőt, és minket a kicsi, egylapátos példány már vagy 3 éve folyamatosan kiszolgál. (Az Elta négy éves, de csak idén bontottuk ki, addig "hibernált" állapotban volt.) Őt is letakarjuk ruhával, és akkor szép színű a kenyereink teteje.
De a Hauser, a Hausmeister, a Morphy Richards, és azt hallottam, hogy az angol Tesco saját márkás kenyérsütője is nagyon jó.
Előzmény: zsuzso100 (229)