"Ad 2: Ez bizony átkozottul igaz, nyilván ez is a hagyomány az iskolában, legalábbis, ha arra gondolok, hogy Olive Hornby nyugodtan szekálhatta szegény Myrtle-t éveken át, senki sem állította le..."
Vagy a Tekergők Pitont...
Vagy senki nem szólt a tanárok közül egy árva szót sem a diáksághoz, mikor halálra rémültek HP párszaszájúságától.
Vagy amikor elkerülték HP-t a trimágus tusa miatt, és gúnyolták a jelvényekkel.
De az se semmi, hogy a jóslástan tanár semmiféle igazgatói figyelmeztetést nem kapott, amikor elkezdte úgy tartani a jóslástan órákat, hoyg az egyik diák halálát jósolta. Így ez hagyománnyá válhatott.
Szerintem az sem bevett szokás egy iskolában, hogy egy tanár rajongói klubot alakíthat, és a klub buli-alkalmaira a meghívó nem valami egzakt feltétel (bizonyos jegy megszerzése a tárgyából stb.), hanem az ő személyes meghívója.
És még van néhány érdekesség ebben a suliban. Persze némelyik nélkül sokkal szürkébb lenne az élet a Roxfortban...
Ui: a slash-t már egészen megszoktam, eleinte nagyon fura volt. De a tanár-diák viszonyban továbbra is zavar. Talán mert én is tanítok. és persze diák is voltam .-)