taormina1 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6628
Az idén termett nekem összesen 1 db cukkini (3 töröl, a többi már ki se kelt), 2 padlizsán (kb 8-10 növény), ez nagy szó, mert eddig még sose termett. 3 zöldpaprika, (kb 12 növény), 0 karfiol, 0 piroskáposzta, 0 hagyma (ezek nálam kb ugyanúgy és ugyanakkor húzódnak vissza, mint a tulipánok és a nárciszok, aztán majd tavasszal kikelnek, de ugyanakkorák maradnak, mint az eldugáskor. Az uborkák ígéretes kezdet után tönkrementek valami betegségben. Egy párat (2-3) azért szedtem
Az üvegházba tavaly összel elduggattam a nagyobb dughagymákat, hog ytavaszra legyen zöldhagyma. Kb nyár közepéig megvoltak, addig érdemleges növekedést nem mutattak,aztán visszahútódtak. Úgyhogy már nem is merem idedugni az orromat közétek.

A tavaszi retek óriási lett, de ehetetlenül fás, a János-napiból nem lett semmi, most vetettem télit, meg kínai kelt. Nekem a retek sose sikerül, meg semmi se, ami gyökérre gyúr. Karalábé rengeteg termett, de mind egyszerre föl kellett szedni, de a pincében is megfásodott. Ti hogyan tároljátok.
A paradicsomtermesztést mégegyszer át kell néznem, mielött újra próbálom, mert avval se boldogulok. Nagyon sok palántám lett az idén, de valahogy vagy kezelhetetlenül óriásira nöttek aztán alulról elszáradtak, vagy egészen csenevészek maradtak, és már az elsö pár termés után elszáradtak. Gyanítom, hogy a vízellátással is baj lehetett, bár az idén sokkal több esö volt, mint tavaly, de ez a probléma nálunk továbbra is megoldatlan.

alább már írtátok, de most nem találom; most lehet még vetni hónapos retket és salátát szabadföldbe? Mikorra lesz belöle valami?