Hát mint írtam, klímaváltozás ugye mindig is volt, és mindig is lesz, mivel az éghajlat nem egy statikus dolog. De az ember által okozott klímaváltozás mértéke és miértje erősen megkérdőjelezhető, és azért árasztja el ez a médiát is, mivel a globális felmelegedés "tudományának" fő szószólói már olyan jelentős befolyásra tettek szert, hogy a világpolitikát is erőteljesen befolyásolják, viszont szinte saját tévedhetetlenségüket hirdetik ki, ezért nincs bennük semmiféle alázat, amivel a Tudománynak tartoznának. Erre már egy dollármilliárdos üzletág is épült természetesen, így érdekük a sulykolás, pánikkeltés. Észrevetted, hogy ebben a cikkben is hányszor szerepel a "klímaváltozás" kifejezés? És akkor még a szkeptikusokat bélyegzik meg azzal, hogy mind az olajipar zsoldjában állnak. Természetesen a cikk interjúalanyáról nem feltételezek semmi rosszat, csak azt, hogy felületesen tájékozott, de ha nem is csak felületesen, akkor sem igen hallhatott mást. Pontosan azt írom én is a cikkemben, amiről Te beszélsz! http://palmaligetetmagyarorszagnak.com/modules/smartsection/item.php?itemid=279
Azonban a pálmákat illetően a Trachycarpus fortunei, vagy pl. a Sabal minor ültetése teljesen reális a klímaváltozástól függetlenül is, a termőhely megfelelő megválasztásával és csekély emberi gondoskodással! A budapesti Füvészkertben már 4-5 méteres példányok vannak kiültetve! Természetesen az "új" gyümölcsök közül is teljesen reálisak azok, amelyekkel itt foglalkozunk, de ha ezt a citromra meg a narancsra értetted, akkor rendben van, amit írtál!