aiol19 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 582
Ez most egy hatalmas OFF lesz, viszont igazán lehetne számunkra is követendő példa az illető személy vállalkozókedve, kreativitása: Először állítottak elő mesterséges körülmények között szarvasgombát 2008.09.07. 18:14 - nef

Akár ötvenezer forintot is elkérhetnek a piacon egy kiló szarvasgombáért. Kevés van belőle, és páratlan az ízvilága, ezért drága. Magyarországon eddig csak a természetes körülmények között termett. Senkinek sem sikerült mesterségesesen szarvasgombát termesztenie. Egy Tolna megyei férfi birtokán azonban idén már megjelentek a gombák.
Ulrich József saját, 15 hektáros tölgyfaerdejében mesterségesen termeszti a gombát. Magyarországon eddig egyedül neki sikerült. Egy hektáron 80-100 kilogramm termett. Mivel a gomba szereti a tölgyest, a férfi úgy ültette el a makkot, hogy azon már rajta volt a spóra. A lehullott makkot összegyűjtötte, előcsíráztatta, és szarvasgombás oldatban megforgatta, majd az így kezelt makkot erdészeti módszerekkel elvetette - mondta a Független Hírügynökségnek Ulrich József, gombatermesztő.
A szarvasgombát fűszerként használják. Zsírban oldódó aromái vannak. Néhány grammot kell az ételre reszelni. Tojásrántottát, mártást, kifőtt tésztát lehet vele ízesíteni.

(http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/09/07/eloszor_termesztettek_mesterseges_krulmenyek_kozott_szarvasgombat/)

 

-Persze a cím pontosítandó: Először álítottak elő mesterséges körülmények között szarvasgombát MAGYARORSZÁGON.