Bevallom, mi megettük eddig az összeset, amit találtam. Pont olyan jó íze volt, mint a sárgarépának. :-)
Köszönöm szépen a válaszokat, igazából az a bajom a talajunkkal, hogy nem tudom, milyen lett volna, ha nem töltetjük fel. Sajna az előző tulaj a házbontásból maradt sittet elterítette az egész telken, benőtte a gaz, stb. Mi építkeztünk és a gyomirtózás után derült ki, mi a helyzet, ráadásul az utcafront egy fél m-rel magasabban van, mint a ház, így fel kellett tölteni. Az itteni ipari parkból hozták a földet, jó barna, tömött, de sajna tele volt gazmagokkal. Ha hagyjuk, méteresre nőtt volna a paréj, cirok, parlagfű és hasonlók. Most már csak a muharral küzdünk, a veteményesban meg mindig akad még üveg, kő, betontörmelék.
Gödörásáskor látszik, hogy totál homokos az altalaj, csak a teteje ilyen feketeföld.
Ma végre eljutottam egy díszfaiskolába, a jövő hét végére ígértek eperpalántát és nézegettem gyümölcsfákat, meg szőlőoltványokat is. Ha sikerül a héten felásni a helyét, akkor a jövő hét végén elkészül az eperültetvényünk!