mauzi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6242
Juteszembe, hamár ülésméret téma. Mint említettem, 184cm vagyok.

Beülök a vezetőülésbe, beállítom a pozíciót. Ekkor úgy áll az ülés, hogy a vállam pontosan a "B" oszlop mögött van. Mögöttem akkora hely van, hogy én pont(!) elférek, tehát nem kényelmetlen, de a térdem és az első ülés támlája súrolja egymást. További 1cm már kényelmetlen lenne :)

No, de nem is ez a lényeg. Hanem a kérdésem a következő:

Bekötöm magam az övvel. Mivel a "B" oszlop pont velem egyvonalban van, az övcsat pedig a könyöklő elejének vonalában, ezért a rajtam bekötött öv épphogycsak hozzámér, gyakorlatilag nem tart. A kezemet úgy végigtudom húzni a mellkasom és az öv között, hogy az gyakorlatilag nem kell, hogy kiengedjen 5mm-t sem. Ezáltal az öv gyakorlatilag olyan, mintha csak kétpontos lenne, tehát úgy előre tudok hajolni, és szinte orral érinteni a kormányt, hogy az övnek alig kell engednie.

Ez engem nagyon aggaszt.

A Fabia combi öve becsatoláskor határozottan körülölelt, érezhetően tartott. Amikor felborultam ugye vele, a becsapódáskor érezhetően beleszorított az ülésbe, pedig az övfeszítő patron nem robbant be. Ennek ellenére becsatolt övvel kifejeltem a szélvédőt.

Az Octi-val azonban félek, hogy hasonló esetben - még ha pukkanna is az övfeszítő - mivel feszessége ellenére előttem(!) van az öv, gyakorlatilag jobbra előre kibuknék annyira, hogy minimum bazira beverném magam, még ha ki nem is esnék az autóból.

Ez másnál is ilyen?

Nem lehet az övcsatot valahogy hátrébb tenni, ott rögzíteni?