Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 66

A vegákat nem kell utálni. Én is pontosan azért lettem vega, mert sajnálom az állatokat. Tudom, hogy ettől függetlenül ugyanannyit és ugyanúgy vágnak le.

Érdekes viszont, hogy ugyebár a kínaiak sokmindent megesznek (ami mozog, sütik...ami nem, azt főzik)...kutyát, macskát. Sok hús-fan gondolom rögvest kaffogásra nyitná a száját, ha mondjuk megtudná, hogy itt is kutyusokból, cicusokból készülne valami. Ja! Háziállat az háziállat. A csírke meg csak csírke...az azért születik, hogy mi megkajáljuk. Addig sem feltétlenül van jól tartva...és hát ki tudja, hogy a humánusnak mondott vágás mennyire fáj. Láttam pulykavágást, igaz csak TV -ben. 600 Voltot kapcsoltak rájuk...biztosan élvezték. Úgy 'vigyázba vágták' magukat, hogy még a szemhéjuk is lecsukodott azonnal.

Láttam egy dokumentumfilmet, hogy készül egy-két kínai plüssfigura, vagy éppen egy bundához az 'alapanyag'. A kutyára, rókára...stb szintén nagyfeszültséget kapcsolnak...egyik elektróda az állat ánuszába. Szadizmus. Nos, a kutya, macska jobban hozzánőtt az emberhez. De azt el kell fogadni, hogy más állat is szenved. Sőt! Bár azt mondják, az állat nincs tisztában a meghalással, halállal. (???)

Hallottam sztorit, hogy vágóhídon a boci megérzi a vérszagot, és pánikszerűen menekülne...valahogy mégiscsak érzi a vesztét.

Lóból is készül felvágott. Ugye, azon is jobban fel vannak háborodva?

Nem azt mondom, hogy holnaptól legyen mindenki vega. Nem! Csak azt, hogy gondoljon mindenki bele abba, hogy ez mekkora fájdalommal jár az állatnak.

Ha egy bogarat látok mondjuk a szobámban, nem tiprom el. Inkább megpróbálom elkapni és kibaszni a kertbe. Az is csak egy élőlény.

Előzmény: Euloalius (23)