jacsoj Creative Commons License 2008.09.04 0 0 4677
Igen van 50 tőke Néró szőlőm, és valószínüleg a jövő héten szüretelem. A leírása "scsaba1" által közölteknek megfelelő. Tehát, nekem már júl. utolsó napjaiban elkezdett színesedni a bogyó, most már érett lehet, de az esőkig várok vele, mert az ilyen jó időben még egy kis cukrot pumpáltatok bele. Fűszeres ízű, de nagyok a magjai, és leszedve nem áll el sokáig.
Szerintem nem kell sokat permetezni, nekem a Palatina és Bianca társaságában van, négyszer permeteztem, utoljára azért, mert júl. közepén megverte a jég ( a bogácsi tragédiától 5 km-re van a szőlőm). A Bianca fürtjeit a peronoszpóra nem bántotta, a Nérót több helyen kóstolgatta a peronoszpóra júniusban virágzás után, a Palatinát meg egy tiz méteres sávban meg is ritkítgatta.
A telepítésem 5 éves, a 3. évben a hideg télen -25 fokban elfagytak a karok, a következő évben, május elején -5 fokban teljesen lefagytak a hajtások. Tehát ebben az évben terem először valamennyit, most úgy látom, hogy több is lehetne rajta, de a hajtásai hatalmasak, és vastagok.
Szerintem nagy előnye a koraisága, és az ellenállóképessége.
Előzmény: Corsario (4666)