quilla
2008.09.03
|
|
0 0
1942
|
En csak a partvonalrol mondanam (bar kisiskolasom van, de kulfoldon es akkor inkabb ne szoljak, bar nem allitanam hogy itt a 'nyugaton' sokkal vagy barmivel is jobb lenne a helyzet... soooot) hogy bar nem voltam meg napkozis tanero amde napkozis tanero lanya lennek. Es hat elhangzott (asszem Aliz irta) hogy a napkozi az gyerekmegorzo... en nem hiszem, hogy joanyam lett volna a kivetel es buzgomocsing, de errol a csak megorzesrol szo nincsen. A napkozis tanero (amellett, hogy elvileg igenis szakkepzett tanar es hogyafraszba ne tudna a gyerekek leckejet levezenyelni, ugyanugy mint az osztalytanito... na mar ha akarja vagy nem logja el, errol nem tudok nyilatkozni) kotelezve van eppugy eves napkozis tanmenet keszitesere mint az osztalytanito. Es nem am arra szerzodik, hogy megoriz x gyereket hoban-fagyban-nyarban az iskolaudvaron, hanem igenis tanito-nevelo munkat kellene papir szerint felmutatnia. Foglalkozasokat szerveznie, tanulasi idot lerendeznie...kismillo eloirasa van miszerint kellene haladnia, szal hivatalbol egyaltalan nem gyerkegorzes a feladatuk.
Mondom, lehet, hogy vannak iskolak ahol ez igy van, lehet, hogy ott nem kerik oket szamon vagy ellogjak, nem tudom hogy csinaljak, de en a sajat szememmel lattam es eltem meg felnovesem soran, mit is csinal egy napkozis tanero, es allithatom, hogy nem csak megoriz. |
|