CBNora Creative Commons License 2008.09.03 0 0 6566

Szerintem nálunk a levélszáradás elsősorban atkák miatt van. Nagyon sok van az idén. A burgonyavész megjelent, de még időben sikerült lepermetezni, szárazabb idő is jött, a beteg leveleket is leszedtem,  megállt.

Összességében meg vagok elégedve a paradicsommal, ahhoz képest, hogy szeptember van, nem néznek ki rosszul. A koraikat máskor is kiszedem már ilyenkor, kell a hely az áttelelő zöldségeknek.

A metélő petrezselyem az erősebb fagyokig szedhető, aztán még tavasszal is egy darabig. Később még a virágzó szárakról is csipkedek, mire elfogy a használható levél, szedhető az új. A tavalyinak már érik a magja. Nem is nagyon szoktam vetni, legtöbbször kikel magától, amennyire szükség van. Ha ültetek, mindig olyan helyre, ahol két szezont bent maradhat. Szeretem a virágja illatát, és azt a rovarözönt, ami van rajta.

Majd teszek fel képeket, nálunk még elég sok minden bent van, a retek és káposztarépa teljesen beborítja az ágyást, nálunk is hízik a cékla. A krumpli a helyén van még, de az már nem szép, lassan több benne gaz, mint a krumpliszár. De ahhoz még zöld, hogy kiszedjem. A zöldbab most kezd teremni.

A paprikák köré vasárnap bevertük a fóliasátrat tartó karókat, nemsokára föl kell tenni a fóliát. Hétfő reggel csak 5 fok volt, ha elmúlt a mostani meleg, már fázni fognak.

Előzmény: Hesperos (6565)