Üdv! Bár nem BMW, azért pár gyöngyszem Mivel nem találtam hasonló agresszív fórumot, ami mindenes lenne.
1) Nappal kisutcából kanyarodnék ki 2x1 sávos főútra balra. Jobbról TRABANTos masszívan tartja maga mögött a sort, ráadásul nekik emelkedő, száz méterekre van, karácsony lesz mire ideér. Jobbról három autó, hamar elmegy, utánuk kimegyek, közben már félig persze kilógok. Elmegy a 3 verda, megindulok, majd hirtelen satu. Hát az első kitalálta, hogy balra le akar térni az út mellé, mögötte a másik kettő én meg keresztbe az út közepén. Közben beérkezett a trabantos sor, akiktől az első nem tudott lekanyarodni balra, tőlem meg a trabant nem tudott továbbmenni. Rámijesztésképpen a trabant az utolsó pillanatba fékezett le, vagy 30 centire állva meg tőlem. Kinéztem, ránéztem, az meg kihivó gesztusokat produkált. Fiatal gyerek volt, biztos a mellette ülő barátnőjének akart felvágni. Trabanttal!!
2)Este 2X2 sávos főút. Ismerem a pályát, tudom hogy az a lámpa mindjárt vált pirosat, kivágom magam a belsőbe, ahol senki sincs, mert mindegyik a külsőbe oson, zömében a jobbra kanyar miatt. Néhány autóval előrébb egy gyerek szintén bejön belsőbe, de neki esze ágában sincs átmenni a lámpán, de legalább ő lesz az első induláskor, máskérdés, hogy a külsőben is ő lett volna az első, de ezt akkor még nem láthatta. Zöldre indulás, szerencsére jól rajtol, kicsivel előrébb vagyunk mint a külső sor, bár én már nem férek ki. Csávókám valahol ötven környékén megnyugszik a belső sávban, ő háttal ült a tanfolyamon amikor a jobbra tartsot gyakorolták. Közben a külső sor kezd elhaladni mellettünk, mint Lusta Tinó mellett az élet. Mi volt mit tenni, átmentem a szembejövő oldalra harmadiknak (nem jött senki) hogy kielőzzem az egész hóbelebancot. Srác (vélhetően mert nők nem csinálnak ilyesmit) mellé érve még duddantok neki néhány rövidet nem tetszésemet kifejezve, nem dudáltam agresszíven, nem villogtam, nem húztam rá a kormányt. Jól elhúztam a fenébe az élbolytól, de jönnek a lámpák, úgyhogy az egyik piros kicsit lelassított, közben a srác úgydöntött, hogy utolér - hirtelen megtáltosodott, jót tett neki az előzés ébresztőnek. Mellém jön, dudál, kicsit szorítja rám a sávot, próbálom nem hagyni elémjönni. Egysávosra szűkülünk, lámpák már nincsenek egy jó szakaszon, FÉL KERÜLETEN ÁT ÜLDÖZ SZÁZZAL, persze próbálok szökni előle, de mivel nem versenypálya, néha lassítani kell, kerülgetni ezt-azt, közben azon gondolkodok, hogyan vetek véget ennek. Jó hogy egyébként is arramennénk, bár őt nem tudom, de ő is ismeri a környéket. Hirtelen meglátok útmellett egy rendőrautót, fék, szabályos index, mellé leállok (útról letérek). Pasas mindvégig a lökösömön csüngött. De ha annyira igaza volt, mért nem csatlakozott hozzánk?, kiönthette volna a lelkét a törvény előtt is. Megvártam amíg elment, majd folytattam tovább az utamat. Esélyes, hogy megjegyezte a rsz-om, én sajnos nem az övét, amikor még mögötte voltam nem gondoltam, hogy fontos lehet, az autó is talán vagy Honda vagy Seat lehetett vagy egész más. Beszélhettem volna a közegekkel is, esetleg utánaeredtek volna, de nekem sokkal-sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkozni, mint izmosokkal szórakázni. Ha nagyon véletlenül olvassa ezt, ezúton GRATULÁLOK neki.
Bocs a terjedelemért, igyekeztem tömören szedni. Oszt balesetmentes közlekedést mindenkinek!