jozso48 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 548

Szia Zsu!Remélem nem sínylik meg a fügéid,hogy most ültetted el,viszont van egy előnye is,így ugyanis még lesz idejük rendesen begyökeresedni a fagyok előtt.

Ez bizony előfordul,hogy a talajra helyezett növény legyökeresedik,én ezt úgy szoktam megelőzni,hogy v.polcra (növényasztalra rakom a dézsásakat,v. a nagyob-

bakat mielőtt kihordom a talajra fóliát teríték v. a kényesebb növényeknél hungaro-

cell táblákat rakok alájuk.Ezt nem csak azért teszem,hogy ne gyökerezzenek le,

hanem egészségügyi megelőzés céljából.

A takarást illetően arra ügyelj,hogy csak akkor takarj ha feltétlen muszály.

Legyen kéznél száraz szalma,v.fenyőág,v.lomb,kukoricaszár.Miután a kisebb fagyok

letakarítják a fügéid lombját-gazoldd ki a töveket,távolítsdd el a lehullott lombot,

majd figyelve az időjárásjelzést (10-15 fok fölött kell csak takarni a fügéket),

és csak akkor takardd száraz szalmával,(v.a felsoroltak valamelyikével)tegyél felülre

fóliát,majd dobj rá földet.Ugyanis ha vizes ,elázott,esetleg rothadó anyaggal végzed

a takarást biztos,hogy a vesszők bepállanak,esetleg elrothatnak.A takarás csak

addig maradjon amig feltétlen muszály,minél előbb el kell távolítani nehogy korán

meginduljon a növény és később, egy akár kisebb fagy is kárt tegyen benne.Bonyo-

lultnak tünik,de hidd el megéri.Nem véletlen mondtam a fenyőgallyat,ugyanis,ha a

fölé még teszel egy fóliát,kevés földdel lefogatva-kiváló takarást kapsz és nem pá-

lik be alatta a füge kérge.Ráadásul könnyű félretenni,ha már nincs erős fagy és újra

visszarakhatod,ha újabb fagyhullám jönne.Remélem segítettem?De ez még azért

nagyon bízom benne nem mostanában kell.

Előzmény: Zsuzsuci (545)