Bfg10k_
2008.09.02
|
|
0 0
416
|
Üdvözletem! Konkrétan a szabályozás módjára és a forgatás módjára gondoltam. Az álló hűtőszekrénnyel nincs gond. A hőfokszabályozást és a forgatást tartom most komoly hibaforrásnak. Minnél bonyolultabb, attól félek, hogy annál nagyobb esély van a meghibásodásra. Van egy rajzom keltető hőfokszabályozóra. Régi de jó kis áramkör nem is kell bele csak néhány alkatrész kb. 12-14. IC nincs benne csak két tranzisztor meg egy NTC ellenállás illetve egy tirisztor. Sajnos, hogy hamarabb nem volt meg ez a rajz, mert ezzel csináltam volna meg. Nincs 500 Ft az alkatrészköltség szerintem. A forgatás meg sok helyet foglal el (billegős módszer). Ráadásul, ha később raknék be tojásokat, akkor nem tudom megoldani csak egy bújtató segítségével, mert különböző időkben kellene leállítani a forgatást és minden tálca egyszerre forog. Egy másik módon oldanám meg, méghozzá a tálcák külön rákapcsolhatók lennének egy laposvasra a hűtő hátulján így nem feltétlenül kell egyszerre az összes tálcán forgatni. A laposvasnak lenne egy meghajtás készítve, hogy egyszerre járjon ki be. A terv megvan. alul felül menetes tengely lenne ami egyszerre forogna egy lánchajtás miatt. Egy-egy anyacsavar mozogna rajtuk, amit egy laposvas köt össze (hegesztéssel). A tálcákon egy betonvas háló végezné a forgatást (billegtetést) Itt ez a háló kiszedhető a tálcából és egyszerre bújtatóként is funkcionálhatna (ha nem lenne benne olyan magas pára, ami a tojásoknak meg kell). A betonvashálókról kinyúlik egy pálca a hűtő hátuljába, ami egy stifttel rákapcsolható a laposvasra. Meghajtás ablaktörlő motorral végálláskapcsolók segítségével. Kb. ennyi, de mivel már meg van építve és így is tetszik ezért nem lesz átalakítva. Üdv: Bfg10k |
Előzmény: fapeter (415)
|
|