Találtam egy kérdést meg egy választ.
K.: Goji bogyó növényt vettem és szeretném tudni ehető-e a termése és hogyan kell gondozni a növényt. Igaz-e, hogy a kínaiaknál ehető, nálunk mérgező a termése?
V.: A Goji bogyó, vagy lícium gyümölcs (hivatalosan ördögcérna; Lycium barbarum) Ázsiából származó cserje. Kínában valóban évszázadok óta használják, mint gyógynövényt, Európában azonban erős hatóanyagai miatt (beléndekhez és nadragulyához hasonlóan), mint mérgező növényt tartották/tartják számon.
Túlzott fogyasztása ezek alapján negatív hatással is járhat, ezért mindenképp körültekintően kell fogyasztani.
Nevelése nem okozhat gondot hazánkban, hiszen igénytelen, szárazság- és várostűrő cserje, ezért is ültetik gyakran támfalak, védősövények sokat tűrő növényeként.